Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Ordu Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda sendikal gündeme dair açıklamalarda bulunan Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmaya yönelik değerli kazanımlara imza attıklarını dile getiren Durmuş, bundan sonraki sürecin yol haritasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakları için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarına da değindi. "Bugün sağlıktaki en önemli sorunlardan biri istihdam yetersizliği" diyen Durmuş, sağlık çalışanlarının sayısının artırılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“130 Saate Varan Fazla Mesai Yapıyorlar”

İstihdam yetersizliği nedeniyle sağlık emekçilerinin yoğun tempoyla çalıştığına dikkat çeken Durmuş, “İnsanlığa hizmet veren sağlık çalışanları, insanüstü bir çaba ile kendilerinden ödün vererek çalışıyor. Bugün bir sağlık çalışanı arkadaşımız 130 saate varan fazla mesaiyle çalışmak zorunda kalabiliyor. Bu fazla mesai için kendi özelinden, ailesinden, çoluğundan çocuğundan fedakarlık yapması gerekiyor. Yani sosyal yaşantıları alt üst oluyor” dedi.

Sağlık çalışanlarının boşanma oranının diğer çalışanlarına göre daha fazla olduğuna dikkat çeken Durmuş, “Bunun altında yatan en önemli sebeplerden biri uzun çalışma süreleri ve çalışma yoğunluğudur. Onun için sağlıkta istihdam oranları artırmalıdır ki sağlık çalışanlarının aileleri parçalanmasın” diye konuştu.

Durmuş, acilen istihdamın artırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.