Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Muğla Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek kazanımlara imza attıklarını dile getirdi. Konuşmasında sözleşmeli personel sorununa değinen Durmuş, bu sorununun Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in de içinde yer alacağı çalışma ile 2022 yılında çözüme kavuşacağını kaydetti. 

“Kendinden, Ailesinden, Çocuğundan Fedakarlık Yapması Gerekiyor”

İdari izinli günlerde tüm kamu çalışanları izinli iken sağlık çalışanlarının ne izin kullanabildiğini ne de nöbet ücreti alabildiğini hatırlatan Durmuş, “Resmi ve dini bayram tatilleri sebebiyle verilen genel idari izin günlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına nöbet ücreti verilmesini sağladık. Böylelikle büyük bir adaletsizliğin önüne geçmiş olduk” diye konuştu. Pandemi döneminde özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin sorunlarının tümünü çözüme kavuşturmak için mücadeleye devam ettiklerini belirten Durmuş, istihdam yetersizliğine de değindi.

İstihdam yetersizliği nedeniyle sağlık emekçilerinin yoğun tempoyla çalıştığına vurgu yapan Durmuş, “Bugün bir sağlık çalışanı arkadaşımız 130 saate varan fazla mesaiyle çalışmak zorunda kalabiliyor. İnsanlığa hizmet veren sağlık çalışanları, insanüstü bir çaba ile kendilerinden ödün vererek çalışıyor. Kendi özelinden, ailesinden, çoluğundan çocuğundan fedakarlık yapması gerekiyor. Bizler bu alın terinin, bu fedakârlığın hakkını istiyoruz” şeklinde konuştu.