Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Afyonkarahisar Şubesi tarafından düzenlenen Teşkilat Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve kazanımları hakkında bilgi veren Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal gündeme ilişkinde değerlendirmelerde bulundu.

Toplu sözleşme sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için 22 kazanım elde ettiklerini söyleyen Durmuş, ”Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza biraz nefes aldıracak ekonomik, sosyal ve özlük yönden iyi kazanımlara imza attık. 2022 yılının başında kazanımlarımızı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız rahatça görecekler. Sahada kazanımlarımızı anlattığımızda çalışanların yüzündeki umut ve sevinç bizim için en büyük gurur kaynağı. Elbette birçok sorunda çözülmeyi bekliyor. Onun için omuz omuza vererek mücadele etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tükenmişlik Hissi Yaşayanların Oranı Giderek Artıyor”

Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü altında ezildiğini dile getiren Durmuş, acilen sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Durmuş, “Pandemi öncesinde sağlık çalışanlarımızın iş yükü zaten fazlaydı. Pandemiyle bu yük katbekat arttı. Sağlık çalışanları arasında tükenmişlik hissi yaşayanların oranı giderek artıyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu yüzden istihdam açığının kapanması elzemdir. Öncelikli hedefimizin aile ve iş yaşamındaki uyumun sağlanması olmalı. Bu yüzden her yıl en az 60 bin alım yapılması gerektiğini söylüyoruz. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen sağlık çalışanlarımız insanımıza umut olmaya devam ediyor. Kendi yaşamından fedakarlıklar yapıyor. Kimse bu gerçeği görmezden ve duymazdan gelmesin” şeklinde konuştu.