Sağlık Sen Konya Teşkilatı tarafından düzenlenen ve Genel Merkez Yöneticilerinin katıldığı teşkilat toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Ek Ödeme Yönetmeliğinde eksikliklerin giderilmesi ve tüm çalışanların memnuniyeti için gerekli düzenlemelerin de bir an önce yapılmasını istedi.

“Nöbet Ücretleri Yüzde 100 Artırılmalı”

Önümüzdeki dönem hedefleri hakkında da bilgi veren Durmuş, "Sağlık çalışanlarının giyim yardımının artırılmasını talep ediyoruz. Nöbet ücretlerinin yüzde 100 oranında artırılması ve sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

İstihdam konusunda da her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini belirten Durmuş, “Sağlık çalışanlarımız aşırı iş yükü altında görevlerini yerine getiriyor. Bir sağlık çalışanı arkadaşımız dört sağlık çalışanının yapması gereken işi tek başına yapıyor. Bu durum sürdürülebilir değil. Bu yüzden her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdam edilmesini istiyoruz. Bu sağlık sisteminin geleceği için zorunluluktur. 85 bin sağlık personeli alınacağı duyuruldu. Bugün Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, ilk etapta 42 bin 500 personel alımı için listelerin ilgili yerlere gönderildiğini açıkladı. Alımların bir an önce yapılması, sağlık çalışanlarımızı bir nebze de olsa rahatlatacaktır” diye konuştu.

“7 Gün 24 Saat Esaslı Kreş Uygulaması Faaliyete Geçirilmeli”

Durmuş, Sağlık-Sen olarak 7 gün 24 saat esaslı kreş uygulamasının faaliyete geçirilmesini istediklerini bildirdi. Bu konuda çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydeden Durmuş, “Yapacak olduğumuz görüşmelerde sağlık çalışanlarımız ile polis ve asker arkadaşlarımızın çocuklarının da kalacağı 7 gün 24 saat esaslı kreş uygulamasının başlaması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Sağlık çalışanlarımız için, polis ve askerlerimiz için bu uygulama hayati öneme sahip. Bu noktada 7 gün 24 saat esaslı kreş hizmetinin başlaması için başta belediyeler olmak üzere yetkililerle görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.