Sağlık çalışanlarının en önemli sorununun döner sermayeye bağlı ücret adaletsizliği olduğunu dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık-Sen olarak ücret politikalarının yeniden revize edilmesini, çalışanların emeğinin, alın terinin karşılığı olacak şekilde adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının belirlenmesini istiyoruz" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Bilecik Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her açıdan refah düzeyini artırmak için hem sahada hem masada mücadele verdiklerini anlatan Durmuş, “Sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 oranındaki zam ve genel kazanımlarla birlikte sağlık çalışanlarımızın gelirinde ciddi oranda artış yaşanacak” dedi.

“Hakkımız Olanı Talep Ediyoruz”

Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde çok yıprandığını ve yorulduğunu belirten Durmuş, sağlık emekçilerinin tüm sorunlarının çözüme kavuşması için mücadeleyi sürdüreceklerini bildirdi. Sağlık çalışanlarının en büyük sorununun döner sermayeye bağlı ücret adaletsizliği olduğuna değinen Durmuş, “Sağlık-Sen olarak ücret politikalarının yeniden revize edilmesini, çalışanların emeğinin, alın terinin karşılığı olacak şekilde adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının belirlenmesini istiyoruz. Döner sermaye sistemi muhakkak değiştirilmelidir. Biz sağlık çalışanları olarak hakkımız olanı talep ediyoruz” diye konuştu.

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının ağır iş yükünün yanı sıra şiddetle de mücadele ettiğini belirten Durmuş, sağlıkta şiddet haberlerinin gündemden hiç düşmediğini söyledi. Sağlıkta şiddetin sonlandırılması gerektiğini ifade eden Durmuş, bu konuda yetkililere seslenerek,  gerekli adımların bir an önce atılmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi