Banka maaş promosyon anlaşmalarının güncellenmesi için Sağlık Bakanlığının devreye girmesini olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Semih Durmuş, bankaların son bir yıllık karını %500 oranında arttığını ve geçmiş yıllarda dağıtılan promosyon tutarlarının yeni yapılan anlaşmalara kıyasla çok düşük kaldığını belirtti.

Banka maaş promosyonu protokollerinin revize edilmesini isteyen Semih Durmuş, “tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren ortak ve kapsayıcı bir düzenleme yapılmasının elzem haline geldiğini kaydederek, bu konuda Sağlık Bakanlığı irade ortaya koyarak bankalarla görüşmeye başladı. Üzerinde uzlaşılacak ram, çalışanların beklentisinin gerisinde kalmamalı ve yüzleri güldürmelidir. Sağlık Bakanlığının göstermiş olduğu hassasiyeti diğer kurumların da örnek alması gerekmektedir” dedi.

“EK ÖDEME YÖNETMELİĞİ İLE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren Ek Ödeme Yönetmeliği hakkında da değerlendirmelerde bulunan Durmuş, yönetmelik ile önemli adımlar atıldığını söyledi.

Durmuş devamında, “İş barışını bozan, sağlık çalışanlarını birbirine düşüren performansa bağlı ödeme sisteminin değiştirilmesi için yıllardır mücadele ediyorduk. Uzun mücadelemiz sonucunda adaletsiz döner sermaye sistemine son verildi. Yeni Ek Ödeme Yönetmeliğiyle; sağlık çalışanlarının havuzları ayrıldı, ek ödemeler SUT fiyatlarından bağımsız hale geldi, mahsuplaşma kaldırıldı ve hastanenin gelirine bağlı ödeme sistemine son verilerek merkezden ödeme sistemine geçildi” bilgisini verdi.

Yönetmeliğin eksik ve adaletsizliğe yol açan yönlerinin giderilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Durmuş, “Teşvik ek ödemeden yararlanamayan sağlık çalışanlarımız var, veya günümüz ekonomik şartlarından uzak teşvik ek ödeme alan arkadaşlarımız var. Eksikliklerin giderilmesi ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için hem Sağlık Bakanlığı’na hem de yargıya başvurumuzu yaptık” diye konuştu.