"Sağlıkta dönüşümle beraber ilk başlarda performans uygulaması diye bir düzenleme yapıldı. Bu performans uygulaması sağlıkta dönüşümün gerçekten sihirli değneği oldu." diyen Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş, "ilk başlarda çok önemli işlevlerin yapılmasında, sorunların çözülmesinde önemli bir katelizör etkisi gördü ama gelinmiş olan son süreçlerde sağlık çalışanlarının ücretlerindeki adaletsizlikler, çalışanları önemli derecede rahatsız ediyor. Yani şuanda performans sistemi dediğimiz daha çok çalışana daha çok ücret vermesi adına kurgulanmış bir yapı. Ama gelinmiş olan nokta itibariyle baktığınızda daha çok çalışana verecek olduğunuz ücret pastayı büyütmediğiniz zaman bir diğerinin cebinden alarak veriyorsunuz" dedi.

SEMİH DURMUŞ: PERFORMANS SİSTEMİ MİADINI DOLDURDU!

Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş, "Bugün sağlık çalışanlarının 100 hastaneden 100 hemşireye sorsanız aynı parayı almıyorlar. Kadro - dereceleri - unvanları herşeyi aynı olmasına rağmen hemşireler aynı ücreti alamıyorlar. Performans sitemi artık miadını doldurmuş, performans sistemi ya yeniden kurgulanmalı ya yeniden revize edilmeli yada kaldırılmalı. Performans sisteminin kurgusu, bugünkü mevcut yönetmeliğin kurgusu hekim üzerine, hekimin hasta bakması üzerine yapılmış bir kurgulanma. Dolayısıyla sağlık çalışanlarına verilen ücrette hekimin bakmış olduğu hasta üzerinden hesaplanarak veriliyor. Dolayısıyla sağlık çalışanları burada ciddi bir mağduriyet yaşıyor." şeklinde konuştu.

DURMUŞ: DİĞER KURUMLARDA OLDUĞU GİBİ DÖNER SERMAYE MERKEZİ BÜTÇEDEN ÖDENSİN!

"Biz sağlık çalışanlarının hekimlerin havuzlarından ayrılması gerektiğini, sağlık çalışanlarının diğer bütün kurumlarda olduğu gibi döner sermayelerinin ve nöbet ücretlerinin merkezi bütçeden alması gerektiğini söylüyoruz." diyen Semih Durmuş, "Nasıl ki bir öğretmen ek ders yaptığında ek ders ücretini merkezi bütçeden alıyorsa, sağlık çalışanlarıda yapmış olduğu fazla mesailerinin, nöbet ücretlerinin karşılığnı merkezi bütçeden almalı. Şuan ki sistem hastane bütçesinden ödemeyi öngörüyor. Hastane bütçesinden ödediğinizde bir hastane, Türkiye'de 800 tane hastane var. Bunların her birinin geliri çok farklı. Dolayısıyla farklı farklı hastanelerde çalışan arkadaşlarımız birbirinden farklı ücret alıyor." dedi.

Durmuş döner sermaye üzerine yaptığı konuşmasını "İnsanları rahatsız eden en önemli konu, aynı kadro unvana eşit sahip olmasına rağmen birbirinden farklı ücret alması. Mevcut yönetmeliğe göre ek ödeme yapıldığı için ne yaparsanız yapın, adaleti sağlayabilmemiz mümkün değil" sözleriyle tamamladı.