Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, klavye başında oturarak sendikacılık yapmadıklarını belirterek, “Sağlık-Sen olarak hep sahadayız. Sahayı karış karış dolaşıyoruz. Sorunları her boyutuyla değerlendiriyoruz. Sonuç odaklı çalışıyor ve mücadelemizi buna göre sürdürüyoruz” dedi.

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, sendikacılıkta birlikteliğin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik içerisinde başarıya ulaşabiliceklerini kaydetti. Ayrıştırıcı dil kullananları eleştiren Durmuş, “Sağlık-Sen olarak, hiçbir zaman ötekileştirmedik. Ayrıştırıcı bir dil kullanmadık. Biz herkesi kucaklayan bir sendikayız. Sorunlar ve talepler farklılık gösterebilir, ama mücadelemiz aynı. Bize iftara atanlara fırsat vermeden mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

“Enflasyon Zammı Çok Değerli Bir Kazanımdır”

Klavye başında oturarak sendikacılık yapmadıklarını kaydeden Durmuş,Sağlık-Sen olarak sahadayız. Sahayı karış karış dolaşıyoruz. Sorunları ve talepleri değerlendirerek, birimlerimizle üzerinde çalışıyoruz. Alanında uzman ve önemli isimlerle çözüm önerileri üretiyoruz.  Bürokrasi ile sürekli iletişim halindeyiz. Her fırsatta çalışmalar ve çalıştaylar yapıyoruz. Sorunları her boyutuyla değerlendiriyoruz. Sonuç odaklı çalışıyor ve mücadelemizi buna göre sürdürüyoruz. Kürsülerden ne söylüyorsak bilerek, inanarak söylüyoruz” diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme sürecini de değerlendiren Durmuş, “Her zaman dile getirdiğimiz gibi amacımız kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığıydı. Masaya otururken sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını korumak önceliğimizdi. Duruşumuzdan asla taviz vermedik ve önemli kazanımlara imza attık” ifadelerini kullandı.

Kazanımlar hakkında bilgi veren Durmuş, “Enflasyon zammı masada elde ettiğimiz en önemli kazanımlardan biridir” dedi. Durmuş, kamu çalışanlarını enflasyona karşı koruyan ve toplu sözleşmede çok değerli olan bu kazanımın Memur-Sen’in kazanımı olduğunun altını çizdi.

Toplu sözleşme ikramiyesinin son zamlarla birlikte yaklaşık 500 TL olduğunu hatırlatan Durmuş, “Bu kazanım, sendikal mücadeleyi değersizleştirmek isteyenler ile sendikalı olanlar arasındaki farkı ortaya koyan değerli bir kazanımdır. Sağlık-Sen olarak 500 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin önümüzdeki dönem daha da artırılması için mücadele vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Döner Sermaye Sistemi Revize Edilmeli”

Yeni dönem hedeflerini de anlatan Durmuş, döner sermaye sorununa da değindi. Döner sermaye sisteminin revize edilmesi gerektiğini  söyleyen Durmuş, sağlık çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin giderek arttığına vurgu yaptı. Durmuş, “Biz döner sermayeden kaynaklı ücret adaletsizliğinin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu adaletsizliğin muhakkak giderilmesi gerekiyor. Sağlık-Sen olarak döner sermaye adaletsizliğinin kaldırılması için sahada ve masada mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu adaletsizlik sadece sağlık çalışanlarına değil sağlık sisteminin tümüne zarar veriyor” diye konuştu.

“Düzenlemelerin Hayata Geçme Sürecini Takip Edeceğiz”

14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanları için verdiği müjdelerin sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması noktasında çok önemli olduğunu belirten Durmuş, “Sayın Erdoğan’ın dile getirdiği müjdelerin en yakın zamanda hayata geçeceğine inanıyoruz. Bu düzenlemelerin hayata geçme sürecini takip edeceğiz. Tüm çalışmaların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Sahada Ter Akıtmadan Sendikacılık Yapılmaz

Editör: Haber Merkezi