Niğde Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan katıldı.

MAKUL VE MANTIKLI KRİTERLER GETİRELİM

Toplantıda konuşan Başkan Semih Durmuş, döner sermaye yönetmeliğinin sorun üretir hale geldiğini belirterek, “Seçildiğimizde ilk oluşturduğumuz komisyon döner sermaye komisyonu oldu çünkü en önemli sorunumuz bu. Yaptığımız çalışmayı Bakanlığa sunduk, 'hekimlerle alakalı performans uygulaması mutlaka olsun' diyorsunuz, olsun ama 'hekim dışı personelle alakalı böyle bir model teklifimiz var bunu uygulayın' diyoruz. Sağlık çalışanlarının performans uygulaması yok ama herkesin kabul edebileceği makul ve mantıklı kriterler getirelim. İnsanların çalışacağı il, bir kriter olsun. İstanbul'da çalışanla Bartın'da çalışan aynı ücreti almasın. Hastane bir kriter olsun. Üçüncü basamak bir hastaneyle entegre hastane bir olmasın. Çalışılan servis bir kriter olsun. Bazı servislerde personel istihdam etmekte gerçekten zorluk çekiliyor. Eğitim bir kriter olsun. Bunlar belirlensin ve bunun karşılığında çalışana sabit ücretler verilsin” değerlendirmesinde bulundu.

ADALET VE DENGE SAĞLANABİLİRKamuda sağlıktan başka hiçbir kurumda farklı ücret uygulaması olmadığına dikkat çeken Durmuş, hastanelerde çalışan, aynı unvan ve göreve sahip çalışanların farklı maaşlar almasının iş barışını zedelediğini kaydetti. Durmuş, devamında şunları kaydetti: "Herkese en yüksekten verecek durumumuz olmayabilir, imkânlarımız kısıtlı olabilir ama en azında mevcut paranın dağıtılmasında bir adalet, denge, düzen sağlanabilir. Bunu yapmak çok zor değil. 2003'te döner sermaye yönetmeliği hazırlanıyorken sıfır tecrübeyle yapıldı ama bugün artık 17 yıllık bir tecrübe var. Onun için sendika olarak en önemli sorunumuz ve mutlaka çözülmesi gereken ve gerekli yerlere taşıdığımız döner sermaye yönetmeliği adil ve adaletli bir şekilde yeniden yapılandırılmalı, çalışanlar emeğinin ve alın terinin karşılığını almalıdır."

HEKİM DIŞI PERSONELE ÖNERDİĞİMİZ MODEL UYGULANSIN!

Durmuş: "Seçildiğimizde ilk oluşturduğumuz komisyon döner sermaye komisyonu oldu. Çünkü en önemli sorunumuz bu. Yaptığımız çalışmayı bakanlığa sunduk, ’hekimlerle alakalı performans uygulaması mutlaka olsun’ diyorsunuz, olsun ama ’hekim dışı personelle alakalı böyle bir model teklifimiz var bunu uygulayın’ diyoruz. Sağlık çalışanlarının performans uygulaması yok ama herkesin kabul edebileceği makul ve mantıklı kriterler getirelim. İnsanların çalışacağı bir kriter olsun. İstanbul’da çalışanla Bartın’da çalışan aynı ücreti almasın. Hastane bir kriter olsun. Üçüncü basamak bir hastaneyle entegre hastane bir olmasın. Çalışılan servis bir kriter olsun. Bazı servislerde personel istihdam etmekte gerçekten zorluk çekiliyor. Eğitim bir kriter olsun. Bunlar belirlensin ve bunun karşılığında çalışana sabit ücretler verilsin Herkese en yüksekten verecek durumumuz olmayabilir, imkanlarımız kısıtlı olabilir, ama en azında mevcut paranın dağıtılmasında bir adalet, denge, düzen sağlanabilir. Bunu yapmak çok zor değil. 2003’te döner sermaye yönetmeliği hazırlanıyorken sıfır tecrübeyle yapıldı. Ama bugün artık 17 yıllık bir tecrübe var. Onun için sendika olarak en önemli sorunumuz ve mutlaka çözülmesi gereken ve gerekli yerlere taşıdığımız döner sermaye yönetmeliği adil ve adaletli bir şekilde yeniden yapılandırılmalı, çalışanlar emeğinin ve alın terinin karşılığını almalıdır" şeklinde konuştu.

ŞUBE BAŞKANI DOĞAN: SORUNLARA KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Niğde Şube Başkanı Ebuzer Doğan, sorunların çözümü için mücadelelerini her alanda sürdürdüklerini dile getirerek, ”Niğde’de sağlık çalışanlarımız sahada birçok sorunla karşılaşıyor. Bizde onların sözcüsü olarak sorunları yetkililere aktarıyoruz. Sorunlara geçici değil kalıcı çözümler istiyoruz” dedi.

Toplantıya ayrıca Aksaray Şube Başkanı Rıfat kaya ve Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan katıldı.

Şube İl Divan Toplantısı için Niğde’ye giden Genel Başkanı Semih Durmuş beraberindeki heyetle birlikte Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ve Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin’i ziyaret etti. Durmuş ayrıca 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi