Sağlık-Sen Erzincan İl Divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Genel Başkan Semih Durmuş, 7 yıldır döner sermaye sisteminin adaletsizliği doğurduğunu belirterek, “Döner sermaye sistemi sağlık çalışanlarının emeğini sömürüyor. Döner sermaye yönetmeliği adalet dağıtması için oluşturulmuştu ama bugün sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını vermiyor. Yıllardır insanımız için en kutsal görevi yapan insanların alın terinin karşılığını alamaması kabul edilebilir değildir. Yetkililer bir an önce adalet dağıtan sistemi hayata geçirmeli. Eğer sağlık çalışanının memnuniyetinin artması isteniyorsa çalışanların emeğinin karşılığı güvence altına alınmalı” dedi.

“Değerler Sendikacılığı Yapıyoruz”

Durmuş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in değerler sendikacılığı yaptığını dile getirerek, “Sağlık-Sen olarak 250 bin üyemizin ve binlerce sağlık çalışanımızın yükü omuzlarımızda. Biz çalışanlarımızın milli gelirden payını hakkıyla alması için mücadele ediyoruz. Sendikal mücadeleye başladığımız günden bu yana ilkesel duruşumuz, sorunlara getirdiğimiz çözüm önerileri ve milletin değerleriyle bütünleşen mücadelemizle değerler sendikacılığının nasıl yapıldığını gösterdik. Duruşumuzdan asla taviz vermeden, gücümüze güç katarak çalışmamıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı İçoğlu: Aşırı İş Yükü Sağlık Çalışanlarını Eziyor

Toplantıda konuşan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğl’da, Erzincan’da istihdam eksikliğinin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini dile getirerek, “Sağlık çalışanlarımız bölgemizde zor şartlar altında çalışıyor. Zorlu iklim şartları ile mücadele ederken sosyal sorunlarla da karşı karşıya kalıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’da da sağlık çalışanlarımız aşırı iş yükü altında eziliyor. İstihdam eksikliğini gidermek için gerekli adımlar atılmalı” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Erzincan milletvekili Süleyman Karaman ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. 

Program sonrası Erzincan'da temaslarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve beraberindeki heyet İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan, Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülmecit Kantarcı ve Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Orhan Çimen’i ziyaret etti. Ayrıca Durmuş ve heyeti hastane çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.