Sağlık-Sen Yozgat Şubesi tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık alanında yaşanan istihdam eksikliğine değinerek, “Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklanan 17 bin 689 sağlık personeli alımını olumlu buluyoruz. Bu alımın tek seferde yapılması atama bekleyen arkadaşlarımız için taze kan olacaktır. Aşırı iş yükü altında çalışan sağlık çalışanlarının iş yükünü azaltacaktır. Atama bekleyen arkadaşlarımız belki aylardır, belki yıllardır bu haberi bekliyor” ifadelerini kullandı.

“Bu Sistem Çalışma Barışını Zedeliyor”

Döner sermaye sisteminin giderek kangren haline dönüştüğünü dile getiren Durmuş, “Döner sermaye sistemi artık işlemiyor. Adalet dağıtması gerekirken adaletsizliğe yol açıyor. Sağlık çalışanları döner sermaye yüzünden mağdur oluyor. Bu sistem çalışma barışını zedeliyor. İnsanımızın sıhhati için çalışan sağlık çalışanlarını mutlu etmek istiyorsak ilk olarak döner sermaye sistemini adaletli hale getirmeliyiz. Bu zor bir durum değil” şeklinde konuştu. 

Şube Başkanı Erciyes: Sorumluluğumuzun Farkındayız

Şube Başkanı Atakan Erciyes, korkmadan, yılmadan mücadele etiklerini belirterek, “Yozgat’ta bir yıl gibi kısa sürede ayak basmadık yer bırakmadık. Merhum Mehmet Akif İnan’ın mayasını çaldığı Memur Sen ve Sağlık-Sen teşkilatı Yozgat’ta da yoluna devam ediyor. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Bunun için her alanda mücadeleyi sürdürüyoruz” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ve Abdülaziz Aslan’ın yanı sıra, Aksaray Şube Başkanı Rifat Kaya, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Niğde Şube Başkanı Ebuzer Doğan katıldı.

Editör: Haber Merkezi