Sağlık Sen Gaziantep Üniversite Hastanesi Şube Başkanı Cuma Kerkez’in tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından Şube Başkanı açıklama yaptı.

Cuma Kerkez açıklamasında tarafına uygulanacak yaptırımların kendisi için şeref madalyası olacağını söyleyerek “sendika başkanlığının sadece teferruat” olduğunu açıkladı.

Kerkez açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

K A MU O Y U NA  D U Y U R U L U R

Geçtiğimiz haftasonu yapılan Sağlık-sen Gaziantep Şubesinin,

Genel başkan, Genel Başkan Yardımcıları ve Şube başkanlarının da katılımı ile gerçekleşen 6. Olağan Genel kuruluna iki aday katılmış, divan kurulunca adaylarından mevcut Şube Başkanına süresiz söz hakkı verilirken diğer aday olan kardeşimize  söz hakkı verilmemiş, delegasyona hitabı haksız ve hukuksuz bir şekilde engellenmiştir.

Hak, emek ve Adalet mücadelesinin verildiği sendikamızda yapılan bu haksızlığa orada bulunan delegeler gibi bizde bunun demokrasiye yaraşmadığı, herkesin düşüncelerini sendikamıza yakışır şekilde özgürce dile getirmesi gerektiği yönündeki tepkimizi dile getirmemiz bazı çevreleri rahatsız etmiş olmalı ki Sağlık-Sen Gaziantep  Şubesince Genel merkeze 26.07.2022 tarihinde şahsım şikayet edilmiş, Genel merkezce yine aynı gün savunmam dahi alınmadan 2 ay tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiş olduğumu şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayım.

Sevgili dostlar,

Samimiyetle ifade edeyim ki; bu zamana kadar hertürlü haksızlığın karşısında olduk, birileri rahatsız oldu diye duruşumuzdan asla taviz vermeyecek; her platformda mazlumun, mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan dolayı tarafıma uygulanacak yaptırımlar -bazıları için anlamı olmasada- bizim için şeref madalyası olup başımızın tacıdır.

Benim için Sendika Başkanlığı sadece teferruattır.

Zulüm Yapanlara Yakınlık Göstermeyin ki,

Size de ATEŞ  dokunmasın.

Selam, sevgi ve muhabbetlerimle..


Cuma KERKEZ