Sağlık personelinin hak ve menfaatlerini öncelikli yayın politikası edinen sitemize gelen bilgilere göre, AK Parti Milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığına verilen kanun teklifi sonrası Ocak 2023 döneminde sağlık personelleri yeni mağduriyetler yaşayabilir.

15 Ocak 2023 tarihinde ödenecek olan toplu sözleşme ikramiyesinin yapılacak memur zammı sonrasında 1000 TL’yi aşması bekleniyor.

Diğer taraftan Meclis Başkanlığına AK Parti Milletvekillerinin imzasıyla verilen %2'lik sendika barajı düzenlemesini de içeren torba kanun teklifinin Aralık ayı sonuna kadar yasalaşacağı kulislere yansıdı.

%2 barajı olan 13615 üye sayısından daha az üyeye sahip sendikalara üye sağlık personellerinin mevcut sendikalarından istifa ederek %2 barajın üstündeki herhangi bir sendikaya geçme süresi ise yarın doluyor. Yarından sonra yapılacak istifalar ise 15 Ocak 2023 Maaş dönemine yetişmeyecek. Bu şekilde duruma sahip sağlık personelleri kanun Anayasa Mahkemesinden dönse dahi en erken Nisan 2023’de 1000 Liralık sendika parasını alabilecekler.

1 TL’nin bile önemi olan günümüz hayat pahalılığı karşısında sağlık personelleri Ocak 2023 maaş döneminde yaklaşık 1000 liralık sendika parası olarak bilinen ikramiyeyi alamama durumuyla karşı karşıya kalabilir.

Kulislere yansıyan bilgilere göre AK Parti tarafından verilen ve Mecliste çoğunluğu bulunan Cumhur İttifakı Milletvekillerinin oylarıyla 2022 Aralık bitmeden Meclisten çıkarılması öngörülen torba yasa sonrasında 13000 üyeden daha az sayıda üyesi olan sendikalara üye sağlık personellerinin yeni mağduriyet yaşama ihtimali doğmuş oldu.