Yıllardır Midyat Devlet Hastanesinde çalışmakta iken üye olduğu sendikadan istifa ederek ANADOLU SAĞLIK SEN’e katılan ve sendikamızın İl Temsilciliği görevini üstlenen üyemize baskı yapmaktan vazgeçin! Söz konusu hastane de yetkili sendikanın hızlı bir şekilde üye kaybetmesi üzerine hastane idarecilerinin il temsilcimizi pasifize etmeye çalışması, üyelerimizi psikolojik baskı altına almaya çalışmaları, üyelerimize baskı kurarak; mobbing yaparak tutmakta oldukları nöbetleri iptal etmeleri hukuken suçtur. Ayrıca üyelerimizi idari kat odalarına teker teker çağırarak istifa etmeye zorlamaları idari ve hukuki yönden disiplin soruşturmasına ve adli yargıda ceza almalarını gerektirecek suçlardandır. Türkiye’nin de imza attığı uluslararası çalışma, mobbing vs. anlaşmalara göre bu suçları işleyenler cezalandırılır.

Hastaneden aldığımız bilgilere göre birim sorumluları aranarak “Kim sendikamızdan istifa etti. ANADOLU SAĞLIK SEN’e kim üye oldu?” şeklinde sorular sorularak çalışanlara baskı yapılarak mobbing uygulanmaktadır. Çalışma barışını bozan, çalışanları ötekileştiren ve çalışanları sendikalara göre gruplaştıran bu zihniyetle hukuk önünde hesaplaşacağız! Bunların yanı sıra üyelerimizin ailelerine ve yakın akrabalarına ulaşarak sendikamızdan istifa ettirmeye çalıştıklarını öğrendik. Son olarak, hastane idarecileri tarafından üyelerimize; “Bizi gördüğün halde neden ayağa kalkıp saygı göstermiyorsun, neden bize selam vermiyorsun, neden bizimle konuşmuyorsun?” gibi akla, mantığa uygun düşmeyen yöntemlere başvurarak baskı yapılıyor ve üyelerimiz hakkında haksız ve hukuksuz tutanak tutuluyor.

Ehliyet ve liyakat sahibi olmadan sözleşme ile idareci olarak atanlar elbette ki referanslarına şirin görünmek, onların isteklerini yerine getirmek için çalışırlar. Hâlbuki idareci, emri altında çalışanlara karşı ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil kullanamaz, personeli arasında ayrımcılık yapamaz. Bu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na ve 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na aykırıdır.

İlgili hastanede üyelerimize yapılan bu baskılara sessiz kalmayacağız. Kısa zamanda davamızı açıyoruz. Üyelerimize baskı kuranlar hukuk önünde hesap verecektir.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı
Necip TAŞKIN

Editör: Haber Merkezi