Ağır iş koşullarının yanı sıra yöneticilerin haksız ve hukuksuz uygulamalarına ve dahası baskı ve mobinge uğramaktadırlar. Son olarak, sağlık emekçilerinin geri bildirimlerinden edindiğimiz bilgilere dayanarak, Nusaybin Devlet Hastanesi'ndeki yöneticilerin sağlık emekçilerine karşı 'seni en kötü birime veririm', 'seni istifaya zorlarım' şeklinde tehditkâr bir dil kullandığı ve çalışma birimlerinin ve nöbet listelerinin değiştirilerek keyfi ve haksız uygulamalarda bulundukları bilgisine sahibiz. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak, yeterli bilgi ve beceriye sahip olmadan sadece siyasi kişilerin veya yandaş sendikanın referansı ile yöneticilik makamını işgal edenlere buradan bir kez daha sesleniyoruz. Yönetici olmak için herhangi bir liyakata sahip olmadığınızın ve derin bir yönetememe hali yaşadığınızın farkındayız. Çoğunuzun liyakatı esas alınacağı günlerde o makamlarda olamayacağınızı biz de biliyoruz. Ancak, şunu da unutmayın ki, biz sağlık emekçileri olarak, bu beceriksizliğinizi ört basmak etmek için sağlık emekçileri üzerinde kurmaya çalıştığınız baskıya asla boyun eğmeyeceğiz. Nusaybin Devlet Hastanesi özelinde, bütün sağlık kurumları yöneticilerine sesleniyoruz. Kullandığınız bu tehditkâr dilden ve baskıcı uygulamalardan hemen vaz geçin.

Yönetemiyorsanız, görevi bırakma erdemini göstermenizi bekliyoruz. Yetkililerin, bu zorlu pandemi sürecinde herşeyini ortaya koyan sağlık emekçileri üzerinde baskı yapan yöneticiler hakkında gerekli işlemleri yapmasını bekliyor ve SES sendikası olarak bu konunun takipçisi olacağımızı buradan belirtiyoruz.