Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol‘un açıklaması şu şekilde:

“Pandemi de, depremde Sağlık Çalışanı olmak zordur. Herkes sizden medet umar. Oysa ki sizinde bir depremzede, bir eş, bir anne olduğunuz çoğu zaman unutulur. Zor zamanlarda kendi gözyaşlarınızı içinize akıtır, karşınızdaki vatandaşın üzüntüsüne ortak, derdine derman olmaya çalışırsınız.

Deprem bölgesindeki pek çok sağlık kuruluşumuz depremde hasarlı duruma düşmüştür.
Kamu Lojmanlarını Evi Depremde Zarar Gören Kamu Çalışanlarına Tahsis Edilmelidir..
Sağlık Bakanlığının Sağlık yatırımları açısından İzmir en fakir illerimizden biridir.

Öncelikle 30 Ekim 2020 tarihinde ilimizde gerçekleşen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, geride kalanlara sabır metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Deprem bir doğal afettir. Öldürmez. Öldüren tedbirsizliktir. Denetimsizliktir

Bu güne dek depremde 114 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve binin üzerinde vatandaşımızın yaralandığı farklı kaynaklar tarafından açıklanmıştır.

Hasarlı binaların boşaltılmasıyla da binlerce vatandaşımız sokakta kalmıştır. Bu şamadan sonra depremde zarar gören vatandaşlarımız için ne yapabilir izi konuşmak ve çözüm bulmak için çabalamalıyız.

Depremden dolayı 12 devlet hastanemizde (İzmir Eğitim Diş Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi,Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumevi Binası, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Devlet Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi, Çeşme Devlet Hasatnesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ) Hasar tespit edilmiştir.
Ayrıca yirmi civarındaki ASM (Aile Sağlığı Merkezi) vb. sağlık kuruluşunda da hasar tespit edilmiştir. Buca devlet hastanesinin kapatılmasıyla farklı hastanelere gönderilen pek çok sağlık çalışanımız mağduriyetler yaşamaktadır.


*Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol

Pek çok Sağlık kuruluşumuzun hasarlı olması, yıllardır sağlık kuruluşlarımızın depreme dayanıksız olduğu yönündeki açıklamalarımızı teyit eder niteliktedir.

Yaklaşık dokuz aydır insanüstü çaba ve gayretle pandemiyle mücadele eden İzmir deki sağlık çalışanlarımızın sırtına birde depremin faturası eklenmiştir.

Depremden etkilenen sağlık çalışanlarımızın da birer depremzede olduğunu unutmayınız. Yayınlanmış olan genelgelerle yıllık izine çıkamayan, emekli olamayan, dinlenme hakları bile ellerinden alınmış olan sağlık çalışanları tükenmişliğin son demlerine yaklaşmışlardır.

Evi zarar gören Sağlık Çalışanlarımız için;
Bir an önce İzmir İlimizde yaşayan sağlık çalışanlarımızın yasal hakları olan izin vb. gibi kısıtlamalar kaldırılmalı gerekirse idari izin verilmelidir.
İzmir İlimizde depremden etkilenen yaklaşık 100 sağlık çalışanı ailesinin olduğunu tahmin ediyoruz ve gördüğü zarara göre öncelik sırası yapılarak lojmanlar depremzede sağlık çalışanlarımıza tahsis edilsin.
Depremde doğrudan zarar gören sağlık çalışanlarının bina hasar tespitleri bir an önce yapılmalı ve gerekli ekonomik destek bir an önce sağlanmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi