"3 aya yakındır tüm kamu kurum ve kuruluşlar Covid 19 salgınında büyük bir özveri ile mücadelelerini sürdürüyorlar ve sürdürmektedir.
Bu kurumların başında ise Kahraman Sağlık Çalışanlarımız gelmektedir.
Bu savaş sürecinde etkilenen hayatlarını kaybeden, sağlık çalışanlarımız oldu. Sayın Bakanım
Salğın süresince 8 bine yakın, sağlık çalışanımız etkilendi, bu süreçte Sağlık çalışanları olumsuz etkilendi ve etkilenmeye devam edecektir.
Sayın Bakanım; 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile normalleşmeye girdigimiz şu günlerde saglik çalışanlarımızı onure etmek, motivasyonlarını yüksek tutmak gerekir.
Sayın Bakanım; Yorgun ve bitkin düşen sağlık çalışanlarımızın sizden talepleri var ulaştırma noktasına Sağlık Liyakat-Sen sendikasına yogun mail ve telefon gelmiş ve genel merkezimizde yapmış oldugumuz yüzyüze görüşmeler neticesinde sizlerden talepleri şunlardır.
1- Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğinin bir defaya mashsus sınavsız verilmesi.
2- 3600 Ek Göstergenin Eşit bir şekilde Tüm Sağlık Çalışanlarımıza verilmesi
3 – 375 Khk daki Sabit Ödemenin Maaşlara Yansıtılması
4- Yardımcı Hizmetli Personelin Genel Idari personeli olarak istihdam edilmesi
5- Aile Hekmlerinde Görevli Kadrolu olmayan Personelin Kadrolu olarak istihdam edilmesi
6- Saglik bakanligi ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda görevli tüm personelin Covid 19 testinin yapılması
7- Sağlık Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı kurumlarda da görevli Şeflerin Adelet Bakanlığındaki şeflerle özel hizmet tazminatı eşit olmasi
8- Tüm Sağlık Çalışanlarımıza adaletli bir şeklide ek ödemenin yapılması
9- İdari Görevlerde Geçici Görev yapan Sağlık Unvanlarınların daki Doktor , Ebe, Hemşire, Teknisyen, Teknikerlerin asli görevlerine dönemleri

Sayın Bakanım; Yıllardır Sağlık Çalışanlarımızın sorunları uzun süredir çözüm beklemektedir . Sağlık Çalışanlarımızın taleplerinin neticeye ulaşması konusunda büyük bir heyecan ile sizlerden gelecek müjdeli haberlerle motivasyonlarının yerine geleceğini düşünmekteyiz." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi