Konu ile ilgili Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı Muhammet Birinci tarafından yapılan açıklamada;

Çankırı Devlet hastanesi radyoloji sorumluluğunu yürüten teknisyen E.K., yetki ve sorumluluklarının sınırlarını aşarak kendisini Sağlık Hizmetleri Müdürü ve Başhekim olarak görüyor. Bir çok kez yapılan şikayetlerin idare tarafından göz ardı edilmesinden cesaret alan sorumlu teknisyen, idarenin, üye olduğu sendikanın ve siyasilerin arkasında olduğunu ifade ederek haddini aşan davranışlar sergilemeye devam etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Birinci, yakın zamanda Çankırı iline giderek gerekli görüşmeleri yapacaklarını ve konuyu kamuoyunun gündemine taşıyacaklarını ifade etti.


*Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı Muhammet Birinci

Üç dört aydır düzelir ümidi ile beklediklerini ve gelişmeleri izlediklerini ifade eden Birinci, gün geçtikçe baskı ve tehditlerin dozunun artması, çalışanların moral ve motivasyonlarının bozulması, iş barışı ve huzursuzluğun artması üzerine ayrıca suç duyurusunda da bulunarak çalışanların hakkını sonuna kadar arayacaklarını belirtti.

arasında bariz bir şekilde sendika üyeliğine göre ayırım yapan, arkasında olduğunu ifade ettiği sendikanın üyelerine farklı, diğer sendika üyelerine farklı şekilde bir yaklaşım sergileyen, düzmece ve kurmaca tutanaklarla çalışanları yıldırmaya ve yörüngesinde tutmaya çalışan, otağından geçmeyenleri zorlu alanlarda çalıştıran, personel rotasyonunu belli ilkeler ve kurallara göre değil, belirli kişileri himayesinde tutabilmek üzere yapan, idareci edası ile çalışanlara emir kipi kullanan teknisyen Erol Kaya , çalışanların etkin ve verimli sağlık hizmeti sunmalarına engel teşkil ettiği gibi, geçmişte örneği olduğu gibi çalışanların başka illere tayin yapmalarına sebebiyet vermektedir. Bu güne kadar hukuka aykırı davranışlarını ve çalışanlara uyguladığı baskıları bildiklerini ve kendisine haddini bildireceklerini ifade eden Birinci, sağlık hizmetleri müdürü ve başhekimin hangi gerekçe ile kendisine ses çıkarmadıklarına bir türlü anlam veremediklerini ifade etti.

Usulüne uygun hazırlanmayan ve çalışanlara yine usulüne uygun tebliğ edilmeyen nöbet listelerinin, ay sonunda listede nasıl tahrifat yapıldığının, Watsap üzerinden çalışanlara yapılan tehditkar ve mevzuata aykırı duyuruların hesabını soracaklarını ifade eden Birinci, birimi babasının malı gibi görüp, görev yetki ve sorumluluklarının dışına çıkarak sicil amiri gibi davranan teknisyenin kendine göre oluşturduğu çiftlik düzenini bertaraf edeceğiz dedi.

Çalışanları ayrıştırarak kendine yakın kişilerle hısım, kurduğu saadet halkasına girmeyenlerle hasım olan teknisyenin Allah’tan da korkmadığını ileri süren Birinci, eş dost ve arkadaşlarının yakınlarına aynı gün MR çektirip sıradan insanlara ise bir aya yakın randevu vererek görevini kötüye kullanmaktadır, bu adamın yatacak yeri yok dedi.