Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den kamu çalışanları ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada, memurların ve diğer çalışanların vergi dilimlerinde ilgili Maliye Bakanlığının düzenleme yapacağına işaret ederek yapılacak yılbaşı zammının da enflasyonun üzerinde olacağını dile getirdi.

Türkiye’deki sendikacılığa da değinen Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak zamla ilgili sendikaların 8000 liranın üzerine çıkıldığında kendilerinin zor durumda kalacaklarını söylediklerini açıkladı.

‘Siz 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz, o kadar zor durumda kalırız’

“Sendika başkanlarının taleplerini aldım. Bana gelen en önemli şey; Türkiye’de sendikacılığın bir anlamda eleştirmesi gerektiğinden bahsedeceğim. ‘Siz 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz, o kadar zor durumda kalırız’ dediler. ‘Neden’ dedim, ‘Bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz, toplu sözleşmeyi etkiler’ dediler. Sendikalarımızın daha pazarlıkçı, aktif, netice alıcı söyleme sahip olmalarını ifade etmek için söylüyorum. Konfederasyonlara da sesleniyorum burada; Türkiye’de en yüksek toplu sözleşme yaptıkları yerde 10 bin liranın üzerinde kaç işyerinde sözleşme yaptılar? Bahsettiğiniz ücretler toplu sözleşmelerinizde var mı? Talep ettikleri asgari ücretle, yaptıkları toplu sözleşme ücretleri arasında böyle bir fark olmaz!”