Başkan Duman, yaptığı basın açıklamasında; “Bu bölge zor bir bölge. Arkadaşlarımız ve çalışanlarımızın için farklı istihdam modellerinin uygulandığı bölgelerden. Bu da hem çalışma barışını hem birlik beraberliği hem de aynı ortamda çalışan arkadaşlarımızın huzurunu bozmaktadır. Bizim sendika olarak buradaki yetkililerden tek arzumuz farklı istihdam modellerinin tek çatı altında toplanarak diğer bakanlıklardaki gibi artık tek bordronun kurumlarımızdan çıkmasıdır. Bunun için de sendika olarak çalışıyoruz, neticeyi de inşallah yakın zamanda alacağız.

Ben Oltu’ya yıllardan beri gelip gidiyorum. Sabit döner sermayenin üstünde çalışanlarımız maalesef nasiplenemedi. İnşallah sistemde bir değişiklik bekliyoruz. Bu değişiklikle birlikte arkadaşlarımız da arzu etmiş olduğu bu performans sistemine kavuşurlar. Ama en önemli şey fiziki açıdan ve tıbbi araç gereç açısından çok güzel hastanelerimiz var ancak içerisi maalesef hekim açısından az olduğundan dolayı bu anlamda hastalara hizmet verilemiyor. Maalesef Oltu Devlet Hastanesi gibi 100 yataklı bir hastanede bugün 9 tane uzman hekimden bahsediyorsak bu sistemin ne kadar yanlış olduğunu bir göstergesidir. Performansa dayalı döner sermaye adaletsizliği sağlık çalışanlarını mağdur ediyor, adil ve sağlık çalışanlarını memnun edecek yeni bir sistemin ivedilikle hayata geçirilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarımız fedakarca görev yapmaktadır ve bu fedakarlığın, emeğin karşılığı da adaletli bir şekilde dağıtılmalıdır. Sistemin getirdiği hataların bedeli çalışanlara ödettirilmemeli. Kimsenin cebinden alınıp bize verilmesin, ama bizim cebimizden alınıp başkasına da verilmesin.

Bugün hastanemizi gezdik, servislerin tamamen kapalı olması ve hastanemizin yalnızca tek servisle çalışıyor olması bizleri ziyadesiyle üzdü. Oysa Oltu Devlet Hastanesi bölgeye hitap eden bir hastanemiz. Bu amaçla yapılan bu hastanemizin içinin boş olması bizleri bir sağlık sektörünü temsil eden sivil toplum kuruluşu olarak üzmüştür. Elbette hasta yatacak diye bir şey yok ama muhakkak yatacak durumda olan hastalarımız vardır. Bu kişileri farklı yerlere sevk etmenin önünün kapanması ve tedavilerini Oltu Devlet Hastanesi’nde yatarak olması bizlerin en büyük arzusudur.”