Konya Şehir Hastanesinde hasta yakını Hacı Mehmet Akçay tarafından 6 Temmuz tarihinde görevi başında tabancayla vurularak öldürülen doktor Ekrem Karakaya'nın ölümü üzerine iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanlarına yönelik imam Ahmet Gür tarafından cuma hutbesinde “öldürmez misin, dövmez misin, sevmez misin?” diyerek sağlık çalışanlarını hedef almıştı.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL yaptığı açıklamada "Birlik Sağlık Sen Sendikası olarak, Cami imamının sosyal medyaya yansıyan, konuşmaları ile ilgili, imamın TCK’nın ilgili maddeleri kapsamına giren eylemleri nedeniyle dün (18.07.2022) itibarıyla Avukatımız Tolga Batuhan TOMBAŞ tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Biz din görevlilerimizden ayrıştırıcı, hedef gösterici, cümleler değil, birleştirici cümleler duymak istiyoruz.

Basında yer alan bilgilere göre, Katledilen Dr. Ekrem Karakaya’nın da hutbedeki imam gibi, imam hatip mezunu olduğunu, öğretmen bir babanın, 8 çocuklu, fakir bir ailenin bin bir zorlukla yetiştirmiş olduğu bir hekim olduğu ifade edilmekte.


*Ahmet DOĞRUYOL - Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı

Sebep her ne olursa olsun görevi başında bir doktorun öldürülmesi kabul edilemez.

Suç duyurusunda bulunma gerekçemiz, zaten zirve yapmış olan sağlıkta şiddetin, ilgili din görevlisinin kullandığı ve başkaları tarafından da kullanılan benzer ifadelerin karşılığı olan cezanın yargı tarafından verilmesi talebimizdir.