Sağlık çalışanlarının sorunları ve istekleri ile yakından ilgilenen Furkan Özübek birçok konuyu dile getirerek sitem etti.

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Özübek, amaçlarının sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılayarak çözüm üretmek olduğunun altını çizerek;  “Bolu’da sağlık çalışanlarının sorunlarını sık sık dile getiriyor ve çözüm istiyoruz.  Temel amacımız çalışanların sıkıntılarını ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atılması ve beklentilerinin karşılanmasıdır. Bu beklentiler makul, gerekli ve aynı zamanda çalışma hayatını daha iyi olması içindir.  Fakat ne yazık ki sorunların çözümünde gerekli adımlar istenilen hızda olmuyor. Sağlık çalışanlarının hakkına hep beklemek düşüyor. Uzun süreli bekleyişlerde çalışanları karamsarlığa itiyor. Bu nedenle bugün bir kez daha yerel bazda yaşanılan sorunları dile getirerek hem il sağlık müdürlüğümüzü hem üniversitemizi ve yetkililerini göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARASINDA AYRIMCILIK YAPILMAYA DEVAM EDİLMEKTE”

Sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığına da dikkat çeken Özübek; “Hala Afiliye hastanesinde yaşanan servis sorunu çözülmemiştir. Sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yapılmaya devam edilmekte, Sağlık Bakanlığı personeli servise ısrarla alınmamaktadır.  Aynı kurumda birlikte hizmet veriliyor ama aynı servise binilememesi gibi saçma bir durum yaşanmaya devam ediyor.   Ulaşım ile ilgili bir diğer sıkıntıda Eğitim ve Araştırma hastanesinde yaşanan otopark sorunudur. Çalışanlar ve vatandaş burada yer bulamıyor.” dedi.

“YEMEKTE KULLANILAN MALZEMELER KALİTESİZDİR”

Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, sağlık çalışanlarının yemeklerle ilgili  şikayetlerini de dile getirerek; “Çalışanlar adına Bolu genelinde yaşanan bir diğer sorunda hastanelerde çıkan yemeklerdir. Fakat Bolu’da fedakârca hizmet üreten sağlık çalışanlarımız için verilen yemekler bu zaruretlerin tamamen dışındadır. Yemekte kullanılan malzemeler kalitesizdir. İçerisinden insanı rahatsız edecek şeylerin çıktığına şahit olunmaktadır. Yine çıkan yemeklerin özensiz ve tatsız olarak servis edildiği çalışanlar tarafından dile getirilmektedir.  Bu özensizlik, hijyene dikkatsizlik nedeniyle sağlık çalışanları açısından ortaya çıkan durum ise insanın nimetle arasını açacak cinsten ve bunu insan yiyecek be vicdansızlar denilecek türdendir.

Çalışanlarının beklentisi nettir. Herkes sağlıklı, hijyen kurullarına özen gösterilen, tadı tuzu olan yemekler istemektedir. Sağlıklı yemek sağlık çalışanlarının da hakkıdır. İdarelerde bunu teminle yükümlüdür. Bugün burada çalışanların isteğini net bir biçimde ortaya koyuyoruz. Yemek meselesi çalışanların istediği gibi çözülene kadarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Süreci titizlikle takip edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“REKTÖRLÜK KURUM İDARİ KURUL TOPLANTISINI YAPMIYOR”

Özübek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünün ısrarla kurul toplantısı yamaktan kaçındığını ifade ederek; “Bir başka mühim mesele sağlık kurum ve kuruluşlarımızdaki ciddi personel eksikliğidir. Bu personel eksikliği yoğun iş yüküne sebebiyet vermektedir. Başlayış yapanlarla ayrılanlar değerlendirildiğinde ortada önemli bir fark vardır. Planlı bir istihdam politikasının uygulanması için gerekli tedbirler mutlaka alınmalıdır. Bunların dışında Üniversite hastanemizde görev yapan çalışanları ilgilendiren çok temel bir husus vardır.  Bu ısrarla ve inatla tüm çağrılarımıza rağmen rektörlüğün kurum idari kurul toplantısını yapmamasıdır. Bu konu ile ilgili başvuru yazımıza bile cevap verilmeyerek bir anlamda mevzuat açıkça çiğnenmektedir. Kurum çalışanlarının sorunlarının görüşülüp karar alınacağı kurum idari kurul toplantısı mutlaka en kısa sürede gerçekleştirilmelidir. Bunun yanı sıra üniversite kadro bekleyen değerli hocalarımızın bu taleplerini karşılamalıdır.  Hak ettikleri kadrolarına onları kavuşturulmalıdır.” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Yazılı açıklamasının sonunda, sorunların çözümü adına süreci takip edeceklerini aktaran Özübek; “Bugün burada çalışanların isteği net bir biçimde ortaya koyuyoruz. Sorunlar çözülene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi de ilan ediyoruz. Tüm süreçleri titizlikle takip ediyor, etmeye de devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Mutlu çalışan mutlu Türkiye idealimizi hakim kılmak adına tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.