Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, ‘’Bizler Sağlık-Sen olarak hiçbir yanlışa ve yalana ortak olmadık. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz basın açıklaması birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, cevap uzaktan gelmedi. İdarenin ve yöneticilerin sözcülüğünü Türk Sağlık-Sen Başkanları yapmaya, idareci ve yöneticilere yaptığımız haklı eleştirilerin muhatabını kendilerini görmekte, sırf birilerine yağdanlık olma derdine düşmektedirler. Bizler ilk günkü aşkla haktan, haklıdan v e mağdurdan yana olmaya devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun yanlışa ve yanlış yapana üyemiz olsun olmasın eyvallah etmeyeceğiz. Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) yöneticisini eleştirmek, yanlışlarını söylemek suç değildir, hele ki İl Sağlık Müdürünü göreve çağırmanın amacı ilde yapılan yanlışları görmelerini sağlamaktır. Mağdur olanlar İl müdürlüğünden çözüm beklemektedir. Hala kendilerini düzeltmek yerine ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ deyiminde olduğu gibi üste çıkmaya çalışmaktasınız’’ dedi.

‘’Sizler Kendinize Sendikacısınız’’

‘’Hakkı, hukuku savunmak, sağlık çalışanının refah ve mutluluğunu artırmak yerine birilerine yaranmak derdinde olan sendika başkanı, diş teknisyeni üyesinin röntgende çalışmasından dolayı savunma yapmaktadır, bu hususta valilik oluru da yoktur. Yine sözde sendika başkanının yönetim kurulu üyesi yardımcı hizmetler kadrosundaki kişi diş protez laboratuvarında teknisyen olarak çalışmaktadır ve bu da kul hakkına girmektedir. Sizin hak savunmanız sadece kendiniz için olsa gerek. Sizin bu hal ve tutumunuza ‘kendine Müslüman’ derler, sizler de kendinize sendikacısınız’’ ifadelerini kullanan Başkan Özgür Yıldırım, ‘’İdare ve Hastane Yöneticisinin Sendikal faaliyeti engellemekte ve Sağlık-Sen Temsilcilerinin değişmesi hatta temsilcilikten istifa etmeleri noktasında yaptığı baskı şahitli ve ispatlıdır. Bunun gereğini de yaptığımız suç duyurusuyla adaletin önünde vereceksiniz’’ dedi.

‘’Siz yanlış olsanız da, biz doğru olacağız’’

‘’Bizler Sağlık-Sen olarak hiçbir zaman asılsız ispatsız iddiamız olmamıştır buna ilaveten kralın çıplak olduğunu söyleyecek cesaretimizin de her daim mevcuttur. Çalışanın hakkını aradığını söyleyip İl Sağlık Müdürü ve hastane yöneticisine methiyeler düzmesinin sebebi idarelere şirin gözükmek ve 2-3 üyelik alma derdidir. Bahsedeceğimiz yanlışları aynı şekilde savunacak cesaretiniz ve yüreğinizin olduğunu görmek istiyoruz. Milliyetçilikten dem vuracak şehit yakını çalışana yapılan zulmü görmezden geleceksiniz. Şehidimize ve yakınına yapılan saygısızlığı kabul etmiyor bedeli ne olursa olsun sürecin takipçisi olacağımızı yeniliyoruz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi ‘bir saniyesine hakim olamadığın bir dünya için fırıldak olmaya gerek yok.’ Siz yanlış olsanız da biz doğru olacağız’’ diyen Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, ‘’Hastane yöneticisinin üyemizi Türk-Sağlık-Sen Başkanı ve siyaseten başkan yardımcısının yanına çağırarak, odada sorguya çekmesini kabul etmemiz mümkün değil. Hastane yöneticisinin sendikal faaliyeti engellediğine dair suç duyurusunda bulunduğumuzu yeniliyor, Başhekimin odasında temsilcimize ‘istifa et’ deme hakkının olmadığını ve sendikal faaliyeti engellediğini adaletin önünde göstereceğiz. Semt polikliniklerine yapılan görevlendirmelere gönüllülük esası olduğunu söyleyen Başhekim, çalışanın değil kendi gönlünün esasına göre yapıldığı ortadadır ve buna şahit olabilecek bir çok kişi olduğunu ifade ediyoruz. Başhekim kendince kurum içi çalışmayan kişilerin olduğunu savunmuş , hakaret etme gücünü kendinde görebilmiş, çalışan arkadaşlarımıza hastanenin ortasında hakaret ettiği hasta ve hasta yakınlarının da bu konuya şahitlik edeceğini tarafımıza iletmişlerdir. Hatta sosyal medyada günün konusu olarak da bu durum ispatlanmıştır. Son olarak, bizim yaptığımız basın açıklamasından sonra yapılan hastane implant ihalesinde firmalara yönlendirme yapıldığı tarafımıza iletilmiş, İl Sağlık Müdürlüğü kurumlara ihale yetkisi verdiği, sonrasında şartnamenin değiştirildiği iddia edilmekte, ilk gönderilen şartnamede ‘ve’ ibaresi varken kime veya kimlere çıkar sağlanmak amaçlı ‘veya’ ibaresi olarak değiştirilmiştir. Bu ibareden kaynaklı alımlarda değişiklik ölçü mü? Şimdi soruyorum; bu iddiaların muhatabı hastane yönetimi mi, İl Sağlık Müdürlüğü mü, yoksa yine cevap verecek olan Türk Sağlık-Sen Başkanı mı?’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi