DEÜ Hastanesi’nde döner sermaye ek ödemelerinde yaşanan düşüşün nedenlerini ve çözüm önerilerini konuşmak için hastane bünyesinde çalışan sendika, dernek ve oda temsilcileri, Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü‘den randevu talep etmiştir. Küçükgüçlü’nün, randevu taleplerine ret cevabı vermesi üzerine seslerini duyurmak isteyen temsilciler konuyu kamuoyuna taşımak için basın açıklaması yapmışlardır.

Sağlık emekçileri ile görüşmeyen, döner sermayelerde ki düşüşün nedenini açıklamayan Başhekim Vekili bu açıklamalar karşısında emekçilerle görüşmek yerine makamını bırakıp 26.06.2020 tarihinde Balçova Cumhuriyet Meydanına gitmiş ve yanında siyasi parti temsilcileri olmak üzere basın açıklaması yapmıştır.

Sendikamız Genel Sağlık-İş, bir kamu görevlisi ve öğretim üyesi olan başhekim vekilinin hastanesinde yaşanan sorunlarla ilgili yanında siyasi parti temsilcileri olmak üzere basın açıklaması yapmasının disiplin hukukuna aykırı olduğu gerekçesi ile Yükseköğretim Kuruluna bir yazı gönderdi.

Genel Başkan Zekiye Bacaksız imzalı yazıda, Başhekim Vekili’nin, bu davranışıyla, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 53. Maddesinin b/2-n fıkrasını ihlal ettiği ifade edildi. Başhekim Vekili’nin bu davranışını ile aynı zamanda Yükseköğretim Kanununun 53. Maddesinin b/4-e fıkrasını da ihlal ettiğinin belirtildiği yazıda “Yasanın bu emredici hükümleri gereğince ilgili başhekim vekili hakkında gerekli disiplin soruşturması yapılması ve cezalandırılması gerekmektedir” denildi.

Yükseköğretim Kurulu’na gönderilen yazıda, DEÜ Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü hakkında disiplin soruşturmasının yapılarak gerekli yaptırımların uygulanması ve sonuçtan Genel Sağlık-İş’e de bilgi verilmesi talep edildi.

Genel Sağlık-İş tarafından YÖK’e gönderilen yazı için tıklayınız