Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Çağlar Yıldırım WhatsApp mesajlarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak “Turgutlu devlet hastanesi Başhekiminin hekimleri para ile tehdit ederek engellemeye çalıştığını” öne sürerek Başhekimi kınadı.

YILDIRIM: BİLGİNİZ DAHİLİNDE Mİ?

İl sağlık Müdürlüğü’nü de etiketlediği paylaşımında başhekimin yayınladığı mesajların bilgileri dahilinde olup olmadığı sorusunu yönelten Genel Başkan Yardımcısı Çağlar Yıldırım, hekimlerin robot, hastaların makine olmadığını vurgulayarak “hastaya belli bir süre ayrılması tıbbın gereğidir” diyerek Sağlık Bakanı Koca’ya seslendi.

Manisa Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Murat ÖZŞAHİN tarafından WhatsApp grubunda yayınladığı öne sürülen mesajlarda, poliklinikte bakılmayan, geri çevrilen hastaların acil servislerde oluşan yoğunluğa katkısı olduğunu belirtildi. Başhekim mesajlarında ayrıca “döner düşük diyorsunuz, Manisa il geneli ilçelere baktığımız zaman hekim sayısına göre en az ayaktan hasta bakılan, en az hasta yatırılan, en az ameliyat yapılan, hastane dışı sevk oranı en çok olan hastane bizim hastanemiz” diyerek hekimlere sitem etti.

"HASTA BAKMIYORSUNUZ" DİYEREK HEKİMLERİ SUÇLADI

Çevre ilçelerdeki hastanelere göre kendi hastanelerinin en az fatura kesilen hastane olduğunu belirten Başhekim Özşahin, bakanlıktan döner sermaye anlamında direk gönderilen bir para olmadığını belirterek “çalıştığımız performans kadar döner alıyoruz” dedi.


* Op.Dr.Murat ÖZŞAHİN - Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi

“İyi çalışan, çok ameliyat yapan, çok hasta Bakan, çok hasta yatıran doktorlarımızda var” diyen Başhekim Murat Özşahin, “ama ciddi anlamda hasta bakmamak, hasta yatırmamak, ameliyat yapmamak için direnen arkadaşlarımız var diyerek nöbetlerde hastanede ameliyatı yapılabilecek olan hastaların bile sevk edildiğini gördüğünü” belirterek hekimleri suçladı.