Osmaniye İl Ambulans Servisinde görev yapan Sağlık-Sen sendikasının üyeleri delege seçiminde oylarını kullanabilmeleri için başhekimin bilgisi, onayı ve yönlendirmesi ile A1/A2 tipi İstasyonlarda 112 Acil Ambulansı olarak kullanılan araçlar tahsis edildiği iddia edildi. Üyeler oylarını kullanmalarının ardından aynı ambulanslarla bekleme noktalarına ( ASHİ ) intikallerinin sağlandığı ise bir başka iddia oldu.

HÜRRİYETÇİ SAĞLIK SENDİKASI genel merkezi konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına bir yazı yazarak gerekli araştırma-inceleme ve soruşturmanın yapılmasını talep etti.

HÜRRİYETÇİ SAĞLIK SEN Genel Başkanı Muhammet Birinci’nin konu hakkında yaptığı açıklamada; Sağlık Bakanlığına konuyla ilgili yazı yazdıklarını ifade ederek, Osmaniye İl Ambulans Servisi Başhekiminin makam mevki ve nüfuzunu kullanmak sureti ile TCK’nın 257/1. ve 266. Maddelerine, öte yandan 657 sayılı DMK’nın 125. Maddesinin ilgili fıkrasında yer verilen hükümlere göre açıkça suç işlediğini belirtti. Birinci, gerekli hukuki işlemlerin tesis edilmesini istediklerini belirtti.