Aysel hemşire bir süre önce yaşadığı talihsiz olay sonucunda görev yaptığı Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesinde hizmet verdiği hasta tarafından sözlü saldırıya uğrayarak hakarete maruz kaldı. Hemşire Kapıcı, uğradığı sözlü saldırının ardından ilgili kişiden şikayetçi oldu.Şikayet sonucu yargıya taşınan hadise geçtiğimiz günlerde sonuçlanarak, mahkeme, hakaret eden hastanın Hemşire Aysel Kapıcı’ya Bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

BİN LİRALIK TAZMİNATI ÇOCUK ESİRGEMEYE BAĞIŞLADI

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Türk Sağlık-Sen üyesi olan hemşire Aysel Kapıcı’nın uğradığı sözlü saldırı sonucu kazandığı bin lira tazminatı Samsun Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladığını açıkladı.

BU DAVRANIŞ HERKESE ÖRNEK OLSUN!

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, hemşire Aysel Kapıcı’nın tedavisini yapmakta olduğu hasta tarafından sözlü hakaret ve darp girişimi yaşadığını belirterek, Hemşire hanım yaşadığı saldırıya rağmen, hastanın tedavisini tamamlamış olmasına rağmen, hasta tedavi bitiminde de sözlü ve fiili eylemine devam etmesine üzerine üyemiz olan hemşire arkadaşımız sendikamızında desteği ile yargı yoluna başvurmuştur. Mahkeme tarafından yapılan yargılama sonucunda, hastanın gelir durumunu da göz önüne alınarak bin lira tazminat ödemesine karar verilmiş diyen Çakmak, Görevini doğru yapmanın ve haklılığının ispatı olan bu bin lirayı hemşire hanım eline bile almadan Samsun Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladı. Aysel Kapıcı'nın yapmış olduğu bu davranışın örnek olmasını diliyoruz diyerek açıklamasını tamamladı.