Olağanüstü toplantıya gidilen Kırklareli Sağlık-Sen'de mevcut başkan Osman Uzun'un yeniden aday olmaması üzerine, Asım Günerhan yeni başkan olarak seçildi. Sağlık-Sen Kırklareli Şube yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı Asım Günerhan, Şube Başkan Vekili Murat Alkaş, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Köse, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Levent Şenol, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eray Altınışık, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Gündüz, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burak Deniz Uyanık olarak belirlendi. Olağanüstü kongreye katılan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Aday olmayan Kırklareli eski Şube Başkanı Osman Uzun’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, yeni başkan olarak seçilen Asım Günerhan’a başarılar diledi.   
  
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan’ın yanı sıra kongreye Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner ve Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz katıldı.

BU 3 SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE ISRARCIYIZ

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, toplu sözleşme sürecinin yaklaştığını hatırlatarak Sağlık-Sen’in bu konuda ciddi hazırlıkları olduğunu belirtti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çok olduğunun altını çizen Mahmut Faruk Doğan, ilk olarak çalışanlarının genelini ilgilendiren sorunların çözümü için mücadele vereceklerini söyledi. Özellikle hizmetlilerin memur kadrosuna geçirilmesi, icap nöbet ücretlerinin ödenmesi ve döner sermaye ücret dağılımın adaletli yapılması konusunda bakanlıkla görüşüldüğünü belirten Doğan, bu 3 sorun hakkında ısrarcı ve takipçi olacaklarını dile getirdi.

"İDEOLOJİLERE HAPSEDİLMİŞ SENDİKACILIK YAPMIYORUZ"

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in Mehmet Akif İnan’dan aldığı şiarla ideolojilere hapsedilmiş sendikacılık yapmadığını ifade eden Doğan, hizmet odaklı sendikacılık yaptıklarını ve kimseyi ötekileştirmediklerini söyledi. Vandalizme ve sadece sloganlara dayalı sendikacılık yapmanın kolay olduğunu belirten Doğan, asıl sendikacılığın ise çözüm odaklı ve yapıcı sendikal anlayış olduğunu vurguladı. Öze dönüş hareketiyle Sağlık-Sen’in yeni bir mücadele sürecine girdiğini dile getiren Doğan, “Bu süreçte çalışanlar kazanım elde edilsin, edilmesin,  Sağlık-Sen’in mücadelesini görecektir” şeklinde konuştu.