MİKROFON SKANDALI SONRASI İLGİNÇ TEPKİ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz aylarda Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile toplu sözleşme görüşmelerinde ortaya çıkan diyaloğu sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili “Ülkeyi Amerika’daki sattı. Ülkeyi Almanya’daki bir gazeteci var ya Amerikan bayrağına sarılan, o sattı. Ülkeyi Belçika’daki, Hollanda’daki sattı” dedi.

Atalay, kamuoyunda büyük tepki çeken “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapatalım böyle” sözleri sonrası yaşanan tartışmalara, “Ülkeyi satanlar kim biliyor musunuz? Ülkeyi Amerika’daki sattı. Ülkeyi Almanya’daki bir gazeteci var ya Amerikan bayrağına sarılan, o sattı. Ülkeyi Belçika’daki, Hollanda’daki sattı. Satanlar onlar. Bu ülkeyi satanlar da iftira da atanlar alçaktır” şeklinde tepki gösterdi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş kongresinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yazı yazdık, açıklama yaptık, 3 kere basın toplantısı düzenledik, Türk-İş başkanları açıklama yaptı,bir tanesini vermediler. 36 gün boyunca haberler çıktı. Hadi beni buradaki adamlar biliyor. Ama Van’ın, Yozgat’ın köyündeki adam beni nereden tanısın? Eğer sendikalı değilse neden sendikaya üye olsun? Bir parti başkanı çıkıp böyle söylüyor. Öbür partinin grup başkanvekili çıkıp; ki yazı veriyoruz, gidip anlatıyoruz adam devam ediyor söylemeye. Palmiye ağacının altından öz çekim yapıyor. Bu benim şahsımla alakalı değil. Uyumadığım zamanlar oldu. İlahi adalet var.

Ülkeyi satanlar kim biliyor musunuz? Ülkeyi Amerika’daki sattı. Ülkeyi Almanya’daki bir gazeteci var ya Amerikan bayrağına sarılan, o sattı. Ülkeyi Belçika’daki, Hollanda’daki sattı. Satanlar onlar. Bu ülkeyi satanlar da iftira da atanlar alçaktır. “

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

“Gündemde 2020 asgari ücret var. Bunun kararını asgari ücret tespit komisyonu verecek. Bir sendikamız 3 bin 200 lira olsun dedi. 6 bin diyen var 10 bin diyen var. Biz, bir kişinin yaşam maliyeti olan 2 bin 578 lirayı önerdik. Arkadaşlar bu rakamın üzerinde pazarlık yapacaklar. Bu rakamın altında olursa o masada bulunmayız.”

Editör: Haber Merkezi