Ulaştırma Memur Sen’in 12. Genişletilmiş Başkanlar Kuruluna katılan memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli personel ile ilgili konunun en önemli gündem maddeleri olduğunu söyledi.

Ali Yalçın toplu sözleşme masasında 802 kazanıma imza attıklarını, bu kazanımları kitaplaştıdırdıklarını belirterek kamu görevlilerinin memnuniyetini daha da artacağının altını çizdi.

Yalçın, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile çeşitli temaslar kurarak sürecin içerisinde yer aldıklarını hatırlatarak, “Memur-Sen olarak İnanıyoruz ki memnuniyet üretecek bir sonucu üretebilir, dağınıklığı, tartışmayı bitirebiliriz. 2011’de 280 bini aşan sözleşmeliyi gayretlerimizle kadroya geçiren hükümet bu hükümettir. Gelinen noktada 500 binden fazla sözleşmeli kamu görevlisini ilgilendiren önemli başlığı, yetkili sosyal taraf olan Memur-Sen ile birlikte memnuniyet duyulacak bir çerçeveye taşımak yine bu iradeye nasip olacaktır” dedi.

“Yeni kazanımlar için ter döküyoruz”

Konuşmasında; sözleşmeliler konusunun 2022 yılı içerisinde çözüleceğini ancak sonuca daha erken ulaşmanın kamu görevlilerinin memnuniyetini daha da artıracağının altını çizen Ali Yalçın, “ Çalışma hayatına ilişkin atılmış hangi olumlu adım ve kazanım varsa sosyal taraf olarak yerimiz, terimiz, imzamız, gayretimiz var. ‘802 Kazanım’ diye kitaplaştırdık. Yeni kazanımlar için ter döküyoruz” dedi. Yalçın, ulaştırma hizmet kolunda da Katener tazminatından, havacılık tazminatına, fazla çalışma ücretinden, koruyucu giyim yardımına kadar birçok kazanıma imza atan, üyelerinin sorunlarını dinleyerek çözüm üretmek adına örgütlü gücüyle çalışmalarını sürdüren Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan olmak üzere tüm teşkilat çalışanlarına ve üyelerine teşekkürlerini ileterek sözlerini noktaladı.