Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Sivas Temsilciliğinin düzenlediği teşkilat buluşmasına katıldı. Burada teşkilata hitap eden Yalçın, Memur-Sen’in toplu sözleşmelerdeki kazanım sayısının 300’ü bulduğunu vurgulayarak sendikal örgütlülüğün büyümesi gerektiğini söyledi.

Sivas temsilciliği tarafından düzenlenen programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen olarak kamu görevlileri sendikacılığına eşik atlattıklarını belirterek “Sendikacılığı 2010 öncesindeki ‘toplu görüşme değil toplu gülüşme’ dediğimiz bir zeminden kurtarıp sendikacılığa toplu sözleşmeyi kazandıran bir teşkilatız. 6. Dönem Toplu Sözleşmeyle birlikte kazanım sayımız 300’ü buldu. Toplu Sözleşme ikramiyesini artırarak sendikacılığa itibar, sendikalılara ayrıcalık kazandırdık. 3600 ek gösterge ve sözleşmelilik konusunu karara bağladık. Bütün bu kazanımların altında yerimiz var, terimiz var, emeğimiz var” diye konuştu.

Toplu sözleşme ikramiyesi ile birlikte sendikalı olmanın değerinin anlaşıldığını ifade eden Yalçın, “Kamu görevlileri sendikaları olarak bizim en büyük sorunumuz sendikalılığın değerinin anlaşılmamış olması. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim devam ederken ek ders ücretlerini almaya devam eden öğretmenlerimiz bunu bizim toplu sözleşmedeki kazanımlarımız sayesinde aldılar. Ama bunun farkında olmayanlar ‘sendika ne işe yarıyor?’ dediler. Bu sorunun altında dayanışma aidatının olmadan, bedel ödemeden bu kazanımlardan yararlanılması yatıyor. Sendikacılık emek, sendikalılık mücadele işidir. Biz emeğimizle, mücadelemizle 300 kazanım elde ederken, sendikalı olmayanlar da, sendikalara karşı duranlar da aynı kazanımlardan yararlanıyorlar. Bizim üyemiz olmayanların, üye olamayanların sorumluluğu da sırtımıza yükleniyor ve sadece bir ay içinde bunu bağıtlamamız isteniyor. Bu çarpık anlayış ancak dayanışma aidatı ile son bulur” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in son kazanımları ile birlikte sadece son 70 günde 36 binden fazla yeni üye kazandığını sözlerine ekleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen’in büyümesi kamu görevlilerinin büyümesi, sendikacılığın değer kazanması demek. Teşkilat olarak sizler sahada emek gösterdikçe mücadele ettikçe örgütlü gücümüz büyüyor. Örgütlü gücümüz büyüdükçe kazanımlarımız büyüyor. Bu mücadele hız kesmeden sürmeli, kazanımlarımız devam etmeli” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, program öncesinde ise Eğitim Bir-Sen Şube binasının açılışına katılarak burada yeni hizmet binasının kurdelasını kesti.
Açılışın yanı sıra sendikal temaslarda bulunan Yalçın, Sivas Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan'ı ziyaret ederek çeşitli konularda istişarelerde bulundu.