Daha önce siyasilerin gündeme taşıdığı talep bu sefer Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından da gündeme getirildi. Yalçın, hem miktarın bin 500 TL’ye çıkarılmasını hem de kapsamının genişletilmesini istedi.

Salgın ve ekonomik verilerin durumu market ve pazar fiyatlarındaki artışa yansırken vatandaşın ve emeklinin durumu ise her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Özellikle geçim zorluğu yaşayan emeklilere yılda iki kez verilen ve her seferinde bin TL olarak ödenen bayram ikramiyesi miktarının enflasyon karşısında eridiğini söyleyen kesimler, ikramiye miktarında artış talep ediyor. Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın da, emeklilere ödenen bayram ikramiyesi ücretinin güncellenmesi ve kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi. Yalçın, gıda ve market harcamalarındaki artış nedeniyle 2018’den itibaren her bayram emeklilere ödenen bayram ikramiyesi tutarının önümüzdeki bayramda güncellenmesi gerektiğini söyledi.
 
“FAİZLER NASIL GÜNCELLENDİYSE İKRAMİYELER DE GÜNCELLENMELİ”
Ekonomideki dalgalanmalar ve başta gıda fiyatları olmak üzere pek çok kalemde meydana gelen artış nedeniyle bu tutarın güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Üç yıldır ilk tutar olan 1.000 TL ödeniyor. Keşke fiyatlar, enflasyon ve kur rakamları da sabitlenebilseydi. Fiyatlarda, faiz oranlarında ve vergi tutarlarında nasıl güncelleme yapıldıysa ikramiye tutarı da güncellenmeli” çağrısında bulundu.

“İKRAMİYE KAMU GÖREVLİLERİNE DE VERİLMELİ”
Bayram ikramiye tutarının 1.500 TL olarak güncellenmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, ayrıca ikramiyenin kapsamının da genişletilmesi talebinde bulundu. Yalçın, “Bu ayrım kesinlikle sona ermeli ve ikramiye kamu görevlilerine de verilmeli... Aile yardımında emeklilerin, ikramiyede kamu görevlilerinin mağduriyeti bitirilmelidir” dedi.