Ali Yalçın Kırşehir’de teşkilatının düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Neşet Ertaş’ları, Muharrem Ertaş’ları, Yunus Emre’leri bağrından çıkaran bir şehirdeyiz. dedi. Sözlerine Hakem Kurulunu eleştirerek devam eden Yalçın, Hakem Kurulu almış olduğu kararla Kamu İşvereni Hakem Kurulu gibi hareket etmiştir. Memur-Sen olarak aldığımız mesafeyi önemsiyoruz. Ama varmak istediğimiz yer açısından henüz hedefe ulaşmış değiliz. Kamu görevlilerinin en büyük gücü örgütlülükleridir. Örgütlü gücümüzü arttırmalı ve kamu görevlileri sendikacılığını daha ileriye taşımalıyız. dedi.

6.DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNE BAŞLAMADAN GEREKEN ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ!

Ali Yalçın, Bu toplu sözleşmede yaşanan tutanak tartışmaları bize şunu söylüyor; 6. Dönem Toplu Sözleşme başlamadan önce gerekli önlemler alınmalı, kanun güvencesi sağlanmalıdır. 

Daima medeniyet sevdasının bayraktarlığını yaptık

Farklı anlamlara ve çağrışımlara hapsedilen sendikacılık anlayışını değişitirdiklerini ifade eden Yalçın, "Yine bir sendika değil, yeni bir sendika olarak yolumuza çıktık. Erdemliler hareketi olarak neşet ettik ve daima medeniyet sevdasının bayraktarlığını yaptık. Daima milletten yana olan tavrımızla sendikal alana yeni bir soluk getirdik, soluk aldırdık" diye konuştu.

Kamu görevlilerinin adına kazanımların adresi olduk

Konuşmasına Memur-Sen'in sendikal anlayışını detaylandırarak devam eden Yalçın, "Kimsenin dinine, diline, rengine bakmadan sendikal faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Biz eylemlerimizi de söylemlerimizi de 'birleştirici' bir zaviyeden ürettik, daima kucaklayıcı olduk. Kamu görevlileri adına kazanımların adresi olduk. Kazanımları elde ederken de hiçbir zaman amacımız 'bağcı dövmek değil, üzüm yemek' oldu." şeklinde konuştu.

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz, hakkımızı ararken hadsizlik yapmadan, entelektüel birikimimizle bu noktalara geldik. Karşımda duran bu tablo işte bu yaklaşımımızın eseri. 1'lerle başlayan yolculuğumuz 1 milyonu aştı ve Türkiye'nin en büyük kapasitesi haline geldi. Bu niyetin sağlam olmasıyla gerçekleşebilecek bir şeydi."

Sorunlar acil bir değişikliği zorunlu kılıyor

Konuşmasında 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinden de bahseden Ali Yalçın, 4688 sayılı yasa ile ilgili daha önce yapılan eleştirileri hatırlattı. Yalçın, bu konudaki kaygı ve tespitlerinin bir kez daha doğrulandığını ifade ederek, yıllardır kanundan kaynaklı sorunlara dikkat çekiyoruz ve yasanın düzeltilmesini istiyoruz. 200 bin işçiye 60 gün, 5 milyon 200 bin kamu görevlisine 30 gün… Sorunlar acil bir değişikliği zorunlu kılıyor. Hakem Heyeti’nin Hükümet lehine olan üye dağılımı değişmeli” şeklinde konuştu.

Eylem nizamsızlıktır

Kamu çalışanlarına ne giyeceğini bilmeyen kimseler muamelesi yapılmasına karşı olduklarını anlatan Yalçın, "Devletin bize ne giyeceğimizi, nasıl davranacağımızı, nasıl hareket edeceğimizi bilmeyen insanlar olarak, öz yeterlilikleri gelişmemiş bireyler olarak davranmasını kabul edemeyiz. Bize ayakkabı topuk boyu şöyle olacak, pantolonun kumaşı böyle olacak. Kazağının yakası şu şekilde olacak, favori uzunluğu şöyle, ense traşı böyle gibi tuhaf, garip 82 model Kenan Evren bakiyesi bizi hakir gören bir tavrı kabul edemeyiz. Bunun için adım atılması gerekiyor. Bunun için 6 yıldır sivil itaatsizliğimizi sürdürüyoruz. Bazı kamu bürokrasinin, mülki amirlerin ‘böyle devlet memuru mu olur, acayip adamlar, tuhaf tuhaf kıyafetlerle okula geliyorlar’ diyorlar. Eylemin nizamisi olmaz. Eylem nizamsızlıktır. Rahatsızlığı ortaya koymaktır. Gelin oturalım, tartışalım, bir çerçeve çizelim" dedi.

Editör: Haber Merkezi