8506 liralık asgari ücret artışının ardından kamu görevlileri için de beklenti oluşturduğunu söyleyen Memur Sen Genel Başkanı, ekonomide yaşanan gelişmelerden sonra sabit gelirlilerin alım gücünün olumsuz etkilendiğini söyledi.

Memur Sen olarak kararlı mücadele ve girişimleri sonucunda siyasi iradenin çok önemli adımlar attığına dikkat çeken Ali Yalçın, ekonomik dalgalanma sonrasında alım gücünün tekrar düştüğünü, ocak ayında kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Yol Haritamız, Her Bir Sorunu Çözüme Kavuşturmaktır

Sorun değil, çözüm odaklı sendikacılık yaptıklarını dile getiren Yalçın, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, harcadıkları emek, verdikleri mücadeleyle 802 kazanıma imza attıklarını vurguladı. Yalçın, “Amacımız, emeğin değerini yükseltmek; gayretimiz, ekmeğimizi çoğaltmak; yol haritamız, her bir sorunu çözüme kavuşturmaktır. Bu niyetle, kamu görevlilerinin bütçesini artırmaya, adil gelir dağılımına, ilave zamma her zamankinden çok bugün ihtiyaç var diyoruz. Bu çerçevede, enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanma kaynaklı kayıpları telafi edecek şekilde asgari ücrette gösterilen irade, tereddütsüz kamu görevlilerine yapılacak ilave iyileştirmelerde de gösterilmelidir. 3 Ocak, kamu görevlisi ve emeklisi için milat olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Seyyanen Zam Yapılmalı, Refah Payı Verilmeli, Gelir Vergisi Yüzde 15’e Sabitlenmelidir

En düşük memur maaşının baz alınması gerektiğini söyleyen Yalçın, “Seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli, ilave olarak gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, ek gösterge ile ilgili eksiklikler giderilmeli, sözleşmeli personele kadro çalışmamızın kapsamı daha da genişletilmelidir” diye konuştu.