Eğitim Bir Sen 17. Türkiye Buluşmasına katılan Ali Yalçın, Teşkilatna gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Diğerleri sorunları konuşadursun, biz bir bir sorunları çözdük, çözmeye devam ediyoruz” diyen Ali Yalçın, “toplu sözleşme hakkını alan, 3600 ek göstergenin mimarı olan biziz" dedi.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİNİ BİZ KAZANDIRDIK

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini sağladıklarını ifade eden Yalçın, “üniversitelerin disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını, toplu sözleşme ikramiyesi ile örgütlülüğü anlamlı kılan ve üyeye kazanç sağlayan da yine biziz” dedi.

"PROMOSYONLARIN ÇALIŞANLARA DAĞITIMINI SAĞLADIK"

Promosyon ödemelerinin çalışanlara dağıtılmasını sağlayan biziz diyerek sözlerini sürdüren Yalçın, toplu sözleşme ikramiyesi ile üyeye kazanç sağlayan sendika olduklarını, “tek tek kazanımları sayacak değilim ancak hiç şüpheniz olmasın, üniversite idari personeline yer değişikliği hakkını sağlayacak olan, ek gösterge düzenlemesinde torba kanunla ilave yaptıracak, teknikerler ve şefler başta olmak üzere 1. dereceye yükselenleri 3600 ek gösterge verilmesini sağlayacak olan, yardımcı hizmetler sınıfını genel idare hizmetler sınıfına geçirecek olan yine biziz” dedi.

YHS, GİH KADROLARINA GEÇECEK

Hizmetli, memur, şefler, şube müdürleri başta olmak üzere genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yaptıracakları söyleyen Yalçın, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının başta üniversiteler olmak üzere tüm kurumlardan yapılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

MEMURU, KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİNDEN KURTARACAĞIZ

Baskıcı, anti demokratik, ilkel 82 model kılık ve kıyafet yönetmeliğinden memuru kurtaracaklarını söyleyen Yalçın, Memur Sen olarak kamu görevlileri sendikacılığında toplu sözleşme hakkını kazandırdığımız gibi 4688 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına da sağlayarak toplu sözleşmenin kapsamının genişletildiğini, tutanak düzenine geçildiğini, sürenin artırıldığını, hakem heyeti aritmetiğin düzeltildiğini, işçilerde olduğu gibi memurlarda da grev hakkının temin edildiğini, yasadaki çarpıklığın düzeldiğini, masadaki adaletsizliğin giderildiğini ve dayanışma aidatının geldiği zemini temin edecek olan da yine bizleriz” dedi.