Dün Usulsüz delege seçimleri yapıldığına dair iddialar nedeniyle Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Felaytun Fatih Gönç’ü Genel Merkez 2 ay süre ile açığa almıştı. Haberin detayları için Sağlık Sen Genel Merkezi Karıştı: Şube Başkanı Açığa Alındı! TIKLAYINIZ.

Önümüzdeki aylarda olağan Genel Kurulun yapılması beklenen Adana Sağlık Sen Şube Başkanlığında ilginç olayların yaşandığı ileri sürüldü.

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu’nun karşısına rakip olarak Eski Şube Başkanı Recep Kurum’un çıkacağı biliniyor. Şube Başkanı Bekir Nennioğlu’nun çalışmalarından memnun olmayan sağlık personellerinin “değişim dönüşüm başladı” sloganıyla yapılacak kongrede Recep Kurum’a destek verecekleri söyleniyor.

368 TL KARŞILIĞINDA ÜYE OLUNABİLİYOR İDDİASI

Ancak bazı memurların Sağlık Sen Adana Şubesi‘ne ücretsiz üyeliklerin kabul edilmediğine dair iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Noter kanalıyla üye olmak zorunda kalan sağlık personelinin 368 TL ücret ödedikleri, ancak bu parayı ödeyerek sendika üyeliklerinin yapılabildiği iddia edildi.

112 biriminde görevli ve proje adayı olarak lanse edilen Başkan Adayına yakın sağlık personellerinin yeni üyeliklerinin sorunsuz bir şekilde yapıldığı ancak muhalif oldukları düşünülen sağlık personellerinin üyeliklerine ise çeşitli engellemeler çıkarıldığı iddialar arasında.

Mevcut Şube Başkanı Bekir Nennioğlu’na sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken bir çok sağlık personeli Sağlık Sen Genel Merkezine çağrıda bulundu.

"SAĞLIK SEN'İ GETİRDİĞİNİZ DURUMA BAKIN"

“Sağlık Sen’in üyelerine yapılan zulme ne zamana kadar sessiz kalacaksınız” diyerek tepki gösteren sağlıkçılar, üye olmak için ceplerinden çıkan 368 TL’nin çocuklarının nafaka parası olduğunu belirterek “Sağlık Sen’i getirdiğiniz duruma bakın” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi