Açıklamada:

“Sağlık Sen Erzurum Şubesi olarak Oltu Devlet Hastanesi ve sağlık çalışanlarımızın sorunları ile ilgili yerel basında önceki gün yaptığımız bir haber dolasıyla haberin altında ve sosyal medya üzerinden yapılan sağlık çalışanlarını hedef alan uygunsuz ve asılsız ifadeler asla kabul edilemez. Sistemin getirdiği sorunlar ve hekim yetersizliğinden kaynaklanan birtakım aksaklıklar nedeniyle gece gündüz demeden fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımız bu yersiz eleştirileri ve haksız ithamları asla hak etmemektedir.

Anayasamızda düşünce, inanç, kanaat, tutum veya duygunun barışçıl yoldan açığa vurulması veya dış dünyada ifade edilmesi serbest olmakla beraber, kişiler düşüncelerini açıklarken konunun hiç gerektirmediği bir biçimde aşağılayıcı, küçük düşürücü, adi ve bayağı sözcükler kullanmaları ya da tasvirler yapmaları eleştiri sınırı aşmakta olup aynı zamanda suç teşkil etmektedir.

Sağlık Sen Ailesi olarak bizler gerek sistemin aksayan yanlarını gerekse sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dile getirmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna arz olunur.” ifadelerine yer verdi