Hepimiz senenin bir gününün ayrıldığı bu tür özel günlere tepkili olsak da, sadece bir gün ayrılmış olmasından dolayı serzenişte bulunsak da, sorunların dile getirilmesi, çözüm önerilerinin üretilmesi adına bu günleri önemsiyoruz. Yılın 364 günü bu yöndeki taleplere kulaklarını tıkayanların, en azından bir gün kulaklarını açması, mesajların ve taleplerin iletmesi açısından bir fırsattır.

Dünya Kadınlar Günü’nün miladı, ABD'nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları isteğiyle bir tekstil fabrikasında greve başladığı 8 Mart 1857 tarihidir. Amerikalı kadın işçilerin o tarihte grev başlatmalarına sebep olan ağır ve zor çalışma şartları günümüzde de devam etmektedir.

Sağlık çalışanlarımız yoğun iş yükü altında ezilmekte, mesleki memnuniyetleri düşmekte ve dolayısıyla sağlık hizmetlerinin sunumunda da bunlara bağlı olarak arzu edilmeyen verimlilik düşüşleri yaşanmaktadır. Sağlık çalışanlarımız, yoğun iş yükünden kendilerine zaman ayıramamaktadır. Çocuklarına zaman ayıramamakta, eşlerine zaman ayıramamakta ve tükenmişlik sınırında bir hayat yaşamaktadır. Aile içi huzursuzluğun ve boşanma oranlarının en yüksek olduğu meslek grubu sağlık çalışanlarımızdır. Bunun sebebi de yine ağır çalışma şartları ve yoğun iş yüküdür.

Çalışan kadınlar olarak, eviniz, eşiniz ve çocuklar arasında tercihe zorlanıyorsunuz. Bu durumun çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Yoğun iş yükünden kaynaklı bu sorunun çözümü için, Sağlık Bakanlığının ek istihdam yaparak, çalışanlarının iş yükünü hafifletmesi gerekmektedir. Ek istihdamlarla hem iş yükü azalacak hem de daha az nöbet tutma imkânı sağlanacaktır. Böylece sağlık çalışanları aileleri ve kendilerine zaman ayırabilecektir. Bu şekilde işlerine sevgileri artacak, bu da hizmetlerinin sunumuna olumlu bir ivme kazandıracaktır. Sağlık çalışanları, görevlerini yaparken, fedakârlığın en büyüğünü yapmaktadır. Bu fedakârlıkları karşılıksız bırakılmamalıdır. Öncelikli yapılması gereken ise, iş yükünün azaltılması, çalışma sürelerinin kısaltılması, döner sermaye mağduriyetlerinin sona erdirilmesi ve maaşlarında gerekli artışın yapılmasıdır.

Kreş konusu, halen birçok sağlıkçının yaşadığı bir sorun olarak karşımızda duruyor. 24 saat esasına göre hizmet veren kurumlarda, 24 saat açık kreş bulunmaması, en büyük sorunlardan biri. Bir ayın en az üçte birini nöbet tutarak geçiren sağlık çalışanlarının mağduriyetini yetkililerin artık anlamaları gerekiyor. Sendikaların kreş konusuna ciddi bir çözüm üreterek Bakanlık bürokrasisinden bu yönde olumlu kazanım elde etmesi gerekmektedir.

Hamilelik ve süt izinlerinde kayda değer iyileştirmeler yapıldı, ancak bunlar yeterli değil. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bütün kadınlarımızın gününü bir kez daha kutluyoruz. Sorunlarının çözüldüğü, toplumda hak ettiği değeri bulduğu günler diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi