Sağlık Müdürü, hastane başhekimi ve halk sağlığı başkanlığından 3 sağlık idarecisi 2 tane serbest hekim ve eczacı olmak üzere toplam 5  sağlık kökenli  üyenin bulunduğu Kurulda, gebe ve engelli memurlar hava şartlarından dolayı idari izinli sayılırken sağlık çalışanlarının bu izinden mahrum bırakılması Başkan Ebuzer Doğan'ın tepkisine neden oldu.

Doğan yaptığı açıklamada;"Kamauda engelli ve gebeler izinli Ama sağlıkta çalışanlar değil.

Sağlıkta çalışanlar anne değil mi? yoksa taşıdıkları canın önemi mi yok? Sağlıktaki engellilerin engelini mi ortadan  kaldırdınız.Anayasanın eşitlik ilkesi de unutulmuş sanırım Kurulda 3 tane sağlık idarecisi 2 tane de sağlıkla ilgili temsilci varken, sağlıkçılar izinden muaf Bizi vuran Bizden. Akıl tutulması yaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.


Başkan Doğan; "Sağlık personelinin sadece alkışlanmasını istemiyoruz. Yok sayilmasina tahammül edemiyoruz. Hakkı olan değer verilmiyor bari diğer çalışanlardan geri bırakmayın.
Ötekilestirmeyin. Zaten tükenmiş moral motivasyonu bitmiş daha ne yapmak istiyorsunuz amacınız nedir? Sağlık sistemini çökertmek mi?" 

Gebe yada engelli olarak görmediğiniz sağlık çalışanı Ocak ayında sıfır (0) döner sermaye aldı bilin isteriz. Bu tarz kararlar ne Devletimizin ne bakanlığımızın yönetim şekline uymaz. Anayasamıza da uymaz. İdarecilerce Adalet tesis edilemiyor bari eşitlik sağlansın. Sağlık personel lehine bir adım yokken alehine olan işlerde ki gayreti anlamakta zorlanıyoruz.izin iptal edildi tamam, ödeme yok tamam, esnek mesai verilmedi tamam. Herkese uygulanan kararlardan da geri bırakmayın.Dedi.