Hekim Sen'den yapılan açıklama,

Bugün sendikamız ilgili hastanede basın açıklaması yapmış akabinde ise aynı kurumda İş Bırakma eylemi kararı alınmıştır.

Hekimsen Sendikası 46 Sayılı Yönetim Kurulu Kararına Göre ;

1) Sendikamız kurulduğu günden beri başta hekimlerin sorunlarını, en verimli, başarılı, insanımızın mutluluğuna sebebiyet verecek sağlık sistemini hedef almıştır. Bu bağlamda sağlık sisteminin hataları eksikleri konusunda çalışmalar yapmış bunları Sağlık Bakanlığı'na resmi yolla aktarmıştır. 'Sağlıkta Şiddet' ile ilgili 30 civarında talebinin maalesef biri bile uygulamaya geçirilmemiştir. Ülkemizde sağlıkta şiddet azaltılamamış ve bu nedenle sendikamız sağlıkta şiddet yaşanan kurumlarda olayın şiddetine göre geri bildirim alarak o kurumda veya tüm ilçede veya tüm ülkede iş brakma eylemi yapacaktır.

2)İzmir Katip Çelebi üniversitesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan üzücü delici kesici alet yaralanmasından sonra ilgili kurumdan aldığımız geri bildirime göre 25.03.2022 tarihinde İzmir Katip Çelebi üniversitesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Acil Servis ve Poliklinikleri, Doğum Salonu, COVID, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışmaları hariç olmak üzere iş bırakma eylemi yapılması Yönetim Kurulumuzca karar altına alınmıştır.