Yayınlanan Dilekçe;

CİMER ETKİNLİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GECE ÇALIŞMASI İLE İLGİLİ SAĞLIK BAKANLIĞI NA İSTEK KISMINDAN YAZIYI KOPYALAYIP TALEPTE BULUNACAĞIZ. DEĞERLİ İŞÇİ EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ HAK VERİLMEZ ALINIR.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 81 il valiliğine göndermiş olduğu 23.09.2021 tarihli işçi çalışma esasları konulu yazısı gereği

4 D li sürekli işçilerin çalışma saatleriyle ve vardiya sistemleriyle 08:00-16:00 16:00-00:00 ve 08:00 saatleri arasındaki yapılacak olan 3 lü vardiya değişikliklerden ülkemizde 2020 Tarihinden beri devam eden biyolik risk taşıyan sağlık çalışanlarının can ile baş ile Covid-19 hastalığına karşı vermiş olduğu bu savaşta biz işçileri hafta da 6 gün hergün işe getirmek ne kadar doğrudur. Çalışma saatlerini doldurup hastalığın yoğun olduğu işyerlerinde mesai dışı uzak durmamız esnek çalışmamız gerekiyorken iş yükümüz den dolayı bizleri riskli yere hergün getirmek çok büyük tehlike ye sebebiyet vermektedir.

4 D li Sürekli işçiler olarak tan Gece çalışmalarında bayan arkadaşların işe gidiş dönüşlerin de evlerine gitmek te ulaşım sağlamakta çok büyük sıkıntılar çekeceği servislerin o saatlerde olmadığı işyerlerin dolmuş ayarlamalarında sıkıntı yaşayacağı Gece 00 00 da işten evine gidecek yada o saat te işe gelecek olan işçi bayan çalışanların bu saatler çalışmalarında ne kadar huzurlu hissetebileceği yada kendilerini ne kadar işe verebilecekleri aşikardır. Bir diğer konu ise mezralardan, köylerden ilçelerden işe gidip gelen personeller var. Gece geç saatlerde 3 kuruş fazladan para vermemek adına bunu işçilere zoraki dayatarak 3 lü vardiya lara geçilmesini hem ANAYASANIN eşitlik ilkesine göre hem de 2021-2022 yılındaki Toplu İş Sözleşmesine aykırı bir durum olduğunu, bu vardiya sistemini hayata geçirmek adına yeteri kadar personel olmadığını izinlere dahi gidemediğimiz bir zaman da her yer esnek çalışırken bizlerin hiçbir şekilde esnek çalaşamadığı gibi az işçi ile çok işi yapıp hiçbir şekilde 1 Kuruş dahi pandemi yardımı almayıp vatanımıza devletimize milletimize en iyi şekilde nasıl hizmet ederiz düşüncesinden BİRGÜN dahi ödün vermeden gecemizi gündüzümüze katarak zaten üzerimize düşeni en iyi şekilde hizmet sunarak yerine getirmekteyiz.

Sağlıkta hiçbir şekilde ayrımı yapmadan Covid-19 hastalığından birçok arkadaşımızı şehit verdik hiçbir zaman da işimizde verilen görevden kaçmadık en iyi hizmeti sunmak adına var gücümüz ile çalıştık. Biz tüm işçiler olarak sorumluluğumuzun görev bilincimizin farkındayız üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmekteyiz.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu yazıdaki ısrarından vazgeçerek işçiler adına daha iyi verimli şekilde çalışabilecek ergonomik şartların ortamların oluşacağı risksiz çalışma düzenlemesini yapmasını rica ediyoruz.

Gereğinin yapılmasını arz ederiz.