Hekim Birliği genel kurulu sırasında Tabipsen adına Genel Başkan Dr.Ahmet Erçek kutlama çiçeği gönderdi.Genel kurul sonrasında tebrik ve teşekkür mesajları paylasan Hekimsen yönetim kurulu adına Genel Başkan Dr.Adil Kurban hekim birliğine kardeşlik mesajları içeren bildirimde bulunmuş ve dostluk göstergesi olarakta kutlama çiçeği göndermiştir.Her iki sendika da Hekim Birliği yeni yönetim kurulunu ve Genel başkanı Dr.Hatice Çerçi Balcı ‘yı tebrik etmişlerdir.

22.05.2022 tarihinde gerçekleşen Tabipsen genel kuruluna Hekim Birliği ve Hekimsen kutlama çiçeği gönderdi.Tabipsen sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında "Birlikteliğimizi böyle günlerde gösteren, birliğimizin daha da artacağına dair inançlarımızı yükselten nazik mesajınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verdi.

Hep beraber çok güçlüyüz.

@hekimsen

@hekim_birligi

@tabipsen

Hekimlerin mevcut haklarının kazanılması için sendikal mücadele çok önemlidir. Hekimler, aynı amaç doğrultusunda mücadele eden hekim sendikalarının bu dosthane tavrının sahaya umut olduğunun bilincinde olduklarını belirtiler.

Sendikasız olan yaklaşık 90.000 kamu hekiminin sendikal mücadeleye destek olma adına üç hekim sendikasından birine üye olması gerektiğini dile getirip sendikasız meslektaşlarına sendikalardan birine üye olmaları çağrısını yinelediler.Hekim Birliği genel başkanı Dr.Hatice Çerçi Balcı

1 Aralıkta meclisten geri çekilen özlük düzenlemesi üzerinden 173.gün geçti. 15.06.2022 maaş bordrosuna yansıyacak şekilde düzenlemenin meclisten geçmesi gerekir. Temmuz dönemine sarkacak düzenleme yetersiz olacaktır. 15.06.2022 tarihli maaş bordrolarına yansıyacak düzenlemeyi bekliyoruz. Temmuz ayında enflasyon farkının bu düzenlemeyle alacağımız maaşlara uygulanmalıdır.

15.06.2022 tarihinden önce meclis tatile girmeden gerekli yasal düzenlemeyi yapması gerekir.

15.06.2022 tarihi çok büyük önem arz eder. Hekimler için söylenen söylemlerin iyiniyetle söylendiğini gösterecek son tarih olması açısından önemlidir.15.06.2022 maaş bordrosuna yansıyacak şekilde düzenlemenin yapılmamış olması kaynaklı hekimlere verilen ve tutulmayan bu sözler hayati önemi olan bir meslek grubunun küskünlüğünü kazanmaktan ,yaşadığımız sorunların komplike bir hal almasını sağlamaya sebep olmaktan daha öteye geçmeyecektir.