Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Kalender Zengin, Ordu Devlet Hastanesinde Başhekim tarafından sendikalarına üye olanlara yer değişikliği, baskı ve mobing uygulandığını ileri sürdü.

20 YIL UYUMADI DA SENDİKA DEĞİŞTİRİNCE Mİ UYUDU?

Sağlık Sen’in Ordu Şube Seçimlerinden sonra Türk Sağlık Sen Sendikasına üye olan sağlık çalışanının 1 gün sonra “görev yerinde uyuyor” bahanesiyle 3 km uzaklıkta bulunan Fizik Tedavi birimine görevlendirildiğini söyleyen Zengin, bu arkadaşımız 20 yıl sağlık Sen’de üye iken uyumadı da Türk Sağlık Sen’e üye olduğu günün ertesi günü mü uyudu sorusunu yöneltti.

Bu gibi uydurma sebeplerden dolayı Sağlık Sen’den istifa ederek Türk Sağlık Sen’e geçen sağlık personelleri hakkında sendika başkanı, hastanenin Başhekimi ve hastane müdürlüğü işbirliği ile personellerin görev yerlerinin değiştirildiği iddia edildi.


*Fatih Galender Zengin - Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Zengin açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

KORKU İMPARATORLUĞU

Hastane içerisinde yapim tadilat ihalerinde dönen bir takım usulsuzlere karşı çıkan arkadaşlarımızın görev yerleri değiştirilmiş hastaneden uzaklaştırılmistir. Üyemizin yakasında bulunan sendika rozetinden rahatsız olan sağlık sen Başkan yardımcısı bir hanımefendinin isteği üzerine idare tarafindan çalışkan dürüst görevini en üst düzeyde yapan üyemiz semt polikliniğe görevlendirilmiştir.

Biyokimya laboratuvarında görev yapan üyemiz sendika baskılarına maruz kalarak Ayakkabısını sildi gibi komik tutarsız savunmalar alarak semt polikliniğe görevlendirilmiştir.

Hastanedeki huzursuzluk sendika başkanın eşi olan hasta bakım hizmetleri müdürünün baskıcı tutumları ile sürekli devam etmektedir.

Servis sorumlularını eşini sendikasina üye olanlar seçmekte, liyakatı yok saymakta ilgili sendikaya üye devsirmektedir.

Ordu Devlet Hastanesi idaresi yeni atanan il sağlık mŭdürümüzün iş barışını saglamasindan calışanlarla bire bir temasından ve şikayetlerinin azalmasından rahatsiz olmuşlardır.

İstedikleri gibi at oynamaları engelenince bir yerlerden emir alarak Ordu il sağlık müdürümüzun güzel işler yapmasından rahatsız olduklarından düğmeye basarak kargaşa ortamı yaratmak Ordu sağlığının kamu oyunda yıpratmak istemektedirler .

Arkalarında kimlerin olduğunu da iyi biliyoruz .Sayın sağlık müdürümüzun yanındayız sizlere malzeme yaptırmayacağız. Saglık mudurumuzun Gelir gelmez 2 ay içerisinde yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz.

Bashekimin ayrıca hastane içerisinde görev yeri değişikliğini baskı aracı olarak kullanmaktadır. Hastane içerisinde personel görev yeri değişikliğinin idarenin tasarrufunda olduğunu herkes bilmekle beraber, bu durumu bir baskı aracı olarak kullanmanın günümüz mobing baskılarının başında geldiğini hatırlatmak istiyoruz.

Ordu Devlet hastanesinde Bashekim, hastane müdürü, Çanak çömlek sendikası Başkanının esi olan Hasta Bakim hizmetleri müdürü korku imparatorluğu oluşturmuştur.

Ameliyathane de gorevli hastane Temsilcimiz ve Türk Sağlık-Sen sendikamiza üye arkadaşımız sırf sendika üyemiz diye Ameliyathane'den alınmıştır. Farkli birimlere verilmiştir.

Baskılara maruz kalan hekimler istifa etmiş bazı branşlarda hekim eksikliği oluşmuştur.

10 yakın rontgen teknisyeni tayin istemiş ve kurumdan ayrılmıştır.

Bir çok arkadaşımız artan baskı ve mobbing üzerine tayin talebinde bulunmaktadırlar.

Sağlık Sen seçimlerini listesi Hastane müdürünü odasınuda hazırlanmış tarafsiz olması gereken müdürün makamı üst olarak kullanılmıştır.

Hastanede Baskı ve mobing o kadar artmıştır. Gecen hafta Acil serviste Fedakarca çalışan arkadaşlarımızın öğlen yemeklerini yemekhanede yemesi başhekim tarafindan yasaklanmış yemekhaneye talimat vererek yemeğe gelenlerin ismini almalarını tembih etmistir.Acil servis sorumlusu gorevden alinmis ve tıbbi sekreterler sorumlu sürekli işçi arkadaşımızı acilen uzaklastirmislardir.

-Ey Bashekim Acil servise yemekhane Yaptınız da bizim mi haberimiz mi yok? bu arkadaşlarım nerede Yiyecekler yemeklerini ?nedir bu baskı zulüm

Sendika olarak çalışanlarımıza yapılan baskı ve mobinglerin araştırılması için il sağlık Müdürlüğümüze ve sağlık Bakanlığına müfettiş görevlendirilmesi ve olaylarla ilgili soruşturma baslatilmasini ve sorumlulugu bulunan kişilerin sözleşmelerinin iptal edilmesini talep ettik.

Hastanemizde çalışma barışı yok olmaya başlamış,onlarca personel ayrılma planları yapmaya başlamıştır.

Hastane içinde adaletsiz uygulamalar ve kişisel sebepler nedeniyle birçok, psikolog, sağlık memuru, hemşire, personel ceza niyetine sürekli değişik servislerde ve bölümlerde çalışmaya zorlanmıştır. Sonuç olarak bu hastane iyi yönetilememektedir. Çalışanlar huzurlu değildir