Yürütülen soruşturma çerçevesinde hakkında yurtdışına çıkış yasağı konan tekniker Fatih K. ve olay günü yoğun bakımda görev yapan 7 hemşire ve 1 doktor tanık olarak hakim karşısına çıktı.

Tanık hekim yaptığı savunmada, “benim yüzümden öldü” diyerek feryat eden teknikeri yoğun bakımdan kovduğunu söylerken, kalemi alan hemşire Ekrem K. ise teknikerin oksijen vanasını kapattığını görmediğini söyledi.

İstanbul’da bir hastanede biyomedikal personel olarak görev yapan tekniker Fatih K, ve hemşire Ekrem K. arasında yaşanan kalem şakası sonrası bir hastanın ölümüyle sonuçlanan olay meydana gelmişti.

İddialara göre yoğun bakım birimine gelen biyomedikal personeli Fatih K.’nın kalemini hemşire Ekrem K.’nın alması üzerine, tekniker Fatih K. hastalara oksijen sağlayan vanayı öfkeyle kapattı.

Oksijenleri kesilen hastalardan Y.S.’nin hayatını kaybettiği ileri sürülürken olay sonrası tekniker Fatih K. hakkında “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan dava açıldı.

Biyomedikal teknikerin kalemine alan hemşire Ekrem K, teknikerle şaka yoluyla başlayan bir atışma olduğunu mahkemede doğruladı. Atışma sonrası hastanede alarm çalmaya başladığı söyleyen hemşire Ekrem K, alarm sesi ile beraber hastaların başında bulunan monitörlerde oksijen kaynağı yok yazısını gördüğünü söyledi.

Hemşire Ekrem K. alarm çaldığında hastanede acil bir durum olduğunda ne yapacaklarını bilmediklerini söyleyerek vefat eden hastanın durumunun kötü olduğunu, gün içinde iki kez atak geçirdiğini, dört defa kalbinin durduğunun da rapor edildiğini söyledi.

Oksijenin tüm hastalara kesildiğini anlatan Hemşire Ekrem K., tüpleri on tane hastanın başına götürdüklerini, seyyar tüplerden önce alarm çaldığında hasta Y.S.’nin durumunun zaten ağır olduğunu, tekniker Fatih K.’nın vanayı kapattığını görmediğini orada bulunanlara da Fatih Vanayı kapattı şeklinde konuşmadığını söyledi.