3 yıl gibi bir süre zarfında hastane yerinin hastane alanı için uygun olup olmayacağı tartışıldıktan sonra bu yıl nihayet inşaatına başlanan Devlet Hastanesinin yapımı devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin ortaklaşa yapımını üstlendiği hastane inşaatında, Vali Recep Soytürk, yanında Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık ile yapım firması yetkilileri olduğu halde incelemelerde bulundu.

SON TEKNOLOJİ CİHAZLARLA DONATILACAK!

327 yataklı olarak planlanan yeni hastane, bilindiği gibi nüfusundan fazla suriyeli barındırmasıyla gündem olan Kiliste büyük bir açığı kapatacağı konuşuluyor. Nüfus yoğunluğu olarak kendi nüfusundan çok suriyeli misafir eden Kilis’e yeni hastane yapımında Avrupa Birliğide elini taşın altına koymuş durumda. Her ne kadar 327 yataklı açılması planlansada ek yatak kapasitesi ile 520 yataklı hizmet verebilecek şekilde tasarlanan yeni hastane de, 67 adet yatak tekli, 124 adet yatak ikili olmak üzere toplam 191 adet nitelikli odası, 24 adet ameliyathanesi bulunacak. Yeni hastanede toplamda her branştan 155 adet poliklinik, ADSM bölümünde ise 21 adet poliklinik açılarak hizmete sokulacak.

32 görüntüleme odası olması planlanan hastanede, helikopter pisti de yapılacak. Hastane tamamlanarak hizmete sokulduğunda acil serviste 57 yatak, yoğun bakım ünitesinde ise 96 adet yatakla hizmet verebilecek.

Editör: Haber Merkezi