Kandıralı işadamı Cemal Önder, gazetemize ulaşarak yaşadıkları mağduriyeti aktardı. Önder, Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi’nde eşi Yeliz Önder’e ultrason sırası verildiğini, bugün ultrason çektirmek için hastaneye gittiklerinde ise “Doktor yok” cevabıyla karşılaştıklarını söyledi. Cemal Önder, kendileri gibi pek çok kişinin aynı mağduriyeti yaşadığını ifade etti.

Cemal Önder, şunları kaydetti: “Hastane başhekimi, gazetelere demeç vermiş, doktor sıkıntıları olmadığını söylemiş ama gelin görün ki bugün doktor olmamasından dolayı onlarca hasta ile birlikte mağdur edildik. Eşim Yeliz Önder, bir rahatsızlığından dolayı hastanede muayene oldu, doktor ultrason çekimi istedi. Bunun için bize 10 gün sonrasına yani bugüne sıra verildi. 10 gün boyunca bekledik, bugün belirtilen saatte hastaneye gittik ancak doktor olmamasından dolayı ultrason çekiminin yapılamayacağı söylendi. Kimisi uzak köylerden gelmişti, İstanbul’dan gelen bile vardı. Ultrason çektiremeden geri döndüler.

Başhekime çıktım, ‘madem doktor yok, neden sıra verdiniz?’ diye sordum, ‘bizle alakalı bir durum değil, İzmit’ten iptal oldu’ cevabını verdi. Doktor zaten haftada 1 gün İzmit’ten buraya geliyormuş, o da iptal edilmiş. Herkesi mağdur ettiler. 10 gün bekledik, şimdi ne kadar bekleyeceğimizi bilmiyoruz bile” dedi. Haftada 1 gönderilen doktor artık Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi’ne gönderilmeyecek mi, yoksa bu, bugüne özel bir durum muydu bilinmiyor.

Hastalara, doktorun gelmeyeceğine, ultrason çekiminin başka bir tarihte yapılacağına dair bilgilendirmenin neden yapılmadığı merak ediliyor.

İlgililerden açıklama bekleniyor.