Toplantıda, başta Türk Konseyi üyesi ülkeler olmak üzere, tüm dünyada COVID-19 kapsamında yaşanan son gelişmeler ele alındı. 

Toplantının açılışında konuşan Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdat Amrevey, Türkiye’nin Türk Konseyi üyesi ülkelere yapmış̧ olduğu vantilatör, koruyucu ekipman yardımı ile tecrübe paylaşımı konusunda bilgiler vererek bu konuda Türk Konseyi adına teşekkürlerini iletti. 

Bakan Yardımcısı Meşe ise yaptığı konuşmada, Türk Konseyi üyesi ülkelerle COVID-19 ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.  

Türkiye’de son vaka istatistiklerini değerlendiren Meşe, salgın ile mücadele kapsamında Türkiye’de yürütülen önleyici, tedaviye yönelik ve epidemiyolojik çalışmalar hakkında da kapsamlı bir sunum yaptı.

Toplantıda, üye ülkelerin temsilcileri tarafından salgın ile mücadele kapsamında kendi ülkelerindeki mevcut durum ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Türkiye’nin destek ve yardımlarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren yetkililer, Türkiye’nin COVID-19 kapsamındaki çalışmalarının sadece üye ülkeler için değil, tüm dünya için büyük bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Toplantıya, Türk Konseyi üye ve gözlemci ülkelerinden üst düzey yetkililer ve bilim insanları katılım sağladı.

Editör: Haber Merkezi