Fatih Devlet Hastanesi acil servisinde hastasına tedavisinin ardından serum takılmasını isteyen hasta yakınları ile görevli hekim ve sekreter arasında sözlü tartışma yaşandı.

Tartışmanın kısa süre içerisinde büyümesi sonrası yaşanan arbedede doktor A.K. başından darbedildi.

Sağlık personelinin beyaz kod vermesi üzerine hastaneye polis ekipleri gelirken 2 hasta yakını gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Hastaneye gelerek doktor A.K'nin durumuna ilişkin bilgi alan Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, ajans muhabirine, olayı kınadıklarını söyledi. Olayın takipçisi olacaklarını belirten Usta, şöyle devam etti:

"Hekimimiz hastayla ilgilendikten sonra serum tedavisi için müşahede alanına yönlendiriyor. Sekreterimiz de biraz beklemelerini, evrakları alarak gitmeleri gerektiğini söylüyor. O da 'Niye bağırıyorsun?' diyerek saldırıya geçiyor. Özellikle doktorumuza. Ortada herhangi bir olay yok. Biz kaynaklı herhangi bir sorun yok. Maalesef muhatap olan biz oluyoruz."

Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Ulusal da bu tür olayların tekrarlamaması için ellerinden geleni yaptıklarını ama yine de bu tür olaylarla karşılaştıklarını kaydederek "Biz hastalarımızın iyiliği için uğraşırken en çalışkan sekreterimiz, en çalışkan doktorumuzun böyle bir olayla karşılaşmasını şiddetle kınıyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi