Temmuz ayında gerçekleşen şiddet olaylarında 115 saldırganın neden olduğu, 30 şiddet vakasının görüldüğü, bu vakalardan 60 sağlık çalışanının da mağdur odildiği raporda yer aldı.

Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Temmuz ayında gerçekleştirilen şiddet olaylarına baktığımızda, 115 saldırganın neden olduğu 30 şiddet vakasında 60 sağlık çalışanının mağdur olduğunu görüyoruz. Çok üzgünüz ki, 1 doktor hayatını kaybetti. Ay boyunca yaşanan 30 şiddet olayının 27sine hasta ve hasta yakınları neden olurken, 3üne ise kendini bilmez kişiler sebebiyet verdi. Bu rakamlar, yaşanan olayların neredeyse yüzde 90ının hasta ve hasta yakınları tarafından gerçekleştirildiğini göstermektedir.

Hasta ve hasta yakınlarının saldırgan tutumu hem sağlık hizmetini engellemekte hem de sağlık sisteminin geleceğini tehlikeye sokmaktadır. Temmuz ayı boyunca şiddet vakalarının 27si hem sözlü hem fiili, 3ü sözlü olarak vuku buldu. Şiddet olaylarının 27si hastanelerde, 3ü ise sahada gerçekleşti. Ay boyunca yaşanan 30 şiddet olayında; 20 doktor, 14 güvenlik görevlisi, 10 hemşire, 7 acil tıp teknisyeni, 1 ebe ve 8 diğer sağlık çalışanı mağdur oldu. 1 doktor ise hayatını kaybetti.”