Gözetmen (Süpervizör) Hemşire: Başhemşirenin görevleri normal mesai dışında ve resmi tatil günlerinde gözetmen hemşire tarafından yürütülür. Bu hemşireler meslekte beş yıl deneyimli, lisans mezunu hemşireler arasından başhemşire tarafından seçilir ve görevlendirilir. Ancak, kurum/kuruluşta, hemşirelikte lisans eğitimine sahip hemşire bulunmaması halinde diğer hemşirelerden de görevlendirme yapılabilir. tanımı yer almaktadır.

Peki Bakanlığa bağlı kuruluşlar neden Gözetmen Hemşire demezde “süpervizör”der.

Süpervizör Nasıl Olunur?

Aslında yönetmelik kimlerin Gözetmen Hemşire olabileceğinide tanımlamış.Bu hemşireler meslekte beş yıl deneyimli, lisans mezunu hemşireler arasından başhemşire tarafından seçilir ve görevlendirilir. Koordinatör hemşirelerin ise mevzuatta herhangi bir tanımı ve yeri bulunmamaktadır. Peki sahada uygulaması nasıl?

03.08.2018 tarihli ve 30498 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı tarihte yürürlüğe giren 7146 sayılı Askerlik Kanunu ile Diğer Bazı Kanunlarda ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 11 inci maddesiyle; 5510 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan tabloya (20) sıra numarası eklenmiş olup, söz konusu maddeyle insan sağlığına ilişkin işlerde; Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, Hemşirelik Kanunu ve Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun kapsamında sağlık mensubu sayılan ve insan sağlığı için koruyucu teşhis, tedavi, ve rehabilite edici hizmetlerde çalışanlar fiili hizmet süresi zammı kapsamına alınmıştı.Uygulamanın detaylarına ilişkin yayımlanan 03.09.2018 tarihli ve 11154977 sayılı SGK Genel Yazısında:

 İnsan sağlığına ilişkin işlerde 4-1/a kapsamında çalışan sigortalılara, insan sağlığı ile ilgili işlerde çalışmak, sağlık meslek mensubu olmak yanında işin risklerine de maruz kalmış olarak çalışmak olarak belirlenmişti. Dolayısıyla doğrudan işin kontrolü ve denetim görevini üstlenen ve/veya idareci konumunda olan sağlık meslek mensupları, insan sağlığı için koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerde fiilen çalışmadıkları sürece fiili hizmet süresi zammından yararlanamamaktadırlar.

 Hastanelerde süpervizör olarak görev yapan personelde, işin kontrolü ve denetim görevini üstlenen ve /veya idareci konumunda olması nedeni ile  fiili hizmet süresi zammı kapsamına alınmayan guruptalar.Peki Covid-19 nedeni ile çıkarılan yönetmelik çok açık ve net iken,

 Hastanelerde süpervizör olarak görev yapan personelde, işin kontrolü ve denetim görevini üstlenen ve /veya idareci konumda olmalarına rağmen nasıl oluyorda Covid Biriminde çalışan personel olarak ek ödeme alıyor. 

Bakanlık yetkilleri yada bakanlık adına il sağlık müdürlükleri neden personel arasında huzursuzluğa neden olan bu uygulamaya dur demiyor.

Süpervizör Ek Ödemesini Covid-19'da Nasıl Alır?

Bakanlığın bu konudaki yönetmeliği çok açık. Covid-19 pandemisinde sadece  "Covid-19 için ayrılmış poliklinik, servis, yoğun bakım, görüntüleme, acil servis, PCR testi yapılan mikrobiyoloji laboratuvarında çalışan ve görevlendirme yapılanlara çalıştıkları süre için tavan oranı %100, buralarda çalışmayanlara ek tabloda belirtilen %15-100 arasından değişen ek ödeme yapılacaktır. Buralarda görev yapanların görev yaptıkları süreler için tavan ek ödeme esas katsayısı 2 olarak alınacaktır" alabilir.

Bunun dışında Süpervizör-Gözetmen-Koordinatör Hemşire olarak görev yapan personele covid alanında çalışan personel olarak ek ödeme yapılamaz.

Editör: Haber Merkezi